Alkoholterápia után irány az NFL • SportTV

Alkoholterápia után irány az NFL

2018. 02. 17. 13:41    
Olvasási idő: 2 perc

Az elképesztően nagy tehetségnek induló, majd önmaga miatt elképesztő mélységeket megjáró Johnny Manziel a Spring League kínálta kiskapun szeretne visszakerülni az NFL-be.

Johnny Manziel elsőre (meg másodikra, harmadikra és ki tudja, hányadikra) is megbukott az NFL-ben, most azonban meredek úton szeretne visszatérni az elitligába. Ennek jeleként elfogadta az NFL Spring League meghívását, és megpróbál ezen a kiskapun keresztül újra bekerülni a körforgásba. A Spring League egy tavaly életre hívott kezdeményezés, amelynek keretében négy csapat 2-2 meccset vív, a pálya mellett pedig játékos-megfigyelők hada nézi, kit érdemes szerződtetni.
„Hiányzik a verseny. Egy sor hibát követtem el, de még csak 25 éves vagyok, és tudom, a legjobb korszakom még előttem áll – mondta Manziel. – Ameddig vissza tudok emlékezni, az amerikai futball jelentős részét tette ki az életemnek. Az ember ezt sokáig magától értetődőnek tekinti, egészen addig, amíg el nem tűnik az életéből. Vissza akarok térni az NFL-be, és megértettem, hogy ki kell érdemelnem ezt a privilégiumot.”
Manziel igazi sztárjelölt volt, 2012-ben a Texas A&M University újoncaként megkapta a legjobb egyetemi játékosnak járó Heisman Trophyt (korábban „zöldfülű” még nem részesült ebben a megtiszteltetésben), 2014-ben a Cleveland Browns az első kör 22. választottjaként vitte el a drafton. Csakhogy Johnny Football két idényen keresztül a játéka helyett inkább az extrovertált viselkedésével hívta fel magára a figyelmet, az elvonókúrától a barátnőverésig sok minden szerepelt a palettáján. A Browns ki is vágta annak rendje és módja szerint.
„Az alkoholt volt az én terápiám – ismerte el Manziel. – Azt gondoltam, boldoggá tesz és kirángat a depresszióból. Aztán ha egy ilyen éjszaka után másnap felébredtem, minden eltűnt, ez az egész folyékony boldogság, ha úgy tetszik, a folyékony eufória.” Egyúttal előállt egy meglepő vallomással is: „Gyógyszereket szedek a bipoláris zavaraim ellen, és azon dolgozom, hogy bebiztosítsam, ne essek vissza a depresszióba. Tudom, az hova vezet, és tudom, milyen keskeny pallón kell egyensúlyoznom. Már nem tudok azon változtatni, hogy nálam kicsit máshogy mentek végbe bizonyos folyamatok, illetve, hogy mentálisan megbuktam.”
Manzielt egyébként a mostani jelentkezésétől függetlenül a Baltimore Ravensszel már kapcsolatba hozták.

(Sport TV)