Gronk indulhat a Kentucky Derbyn • SportTV

Gronk indulhat a Kentucky Derbyn

2018. 03. 11. 10:06    
Olvasási idő: < 1 perc

Könnyen lehet, hogy illusztris nevű ló is indulhat a Kentucky Derbyn. Egy brit tulajdonos lova, a New England Patriots tight endje után Rob Gronkowski névre keresztelt paci ugyanis jól áll a kvalifikációs versenyben.

Rob Gronkowski közelebb került ahhoz, hogy induljon a Kentucky Derbyn, a világ egyik leghíresebb lóversenyén. Bár sok őrültséget kinézünk a New England Patriots tight endjéből, azért mindenkit megnyugtatunk, nem ő változik át lóvá, hanem egy olyan ló mehet májusban Louisville-be, amelyiket róla nevezték el.
„Szeretem a New England Patriots csapatát, és mivel Rob Gronkowski 6 láb 5 hüvelyk magas, pont akkora, mint a lovam, így jó ötletnek véltem róla elnevezni, ha már egyszer ugyanolyanok a méretei” – mondta Kerri Radcliffe, a ló tulajdonosa a Racing Post című lapnak. Gronkowski – a ló – legutóbb a Kempton Parkban nyert versenyt, és 20 kvalifikációs pontot szerzett a már említett derbire. A paci eddigi pályafutása során háromból három versenyt nyert meg.
Gronkowskinak, a tight endnek sem idegen a ló szerepe. A mögöttünk hagyott szezonban a Miami Dolphins elleni meccsen ugyanis Brandin Cooks egy touchdownünneplés során ráugrott a hátára, és úgy tett, mintha lovagolna rajta.
A Patriots tagjai egyébként eléggé érdeklődnek a Kentucky Derby iránt, tavaly Tom Brady, Julian Edelman és az akkor még a csapatot erősítő Jimmy Garoppolo is kilátogatott a viadalra, 2014-ben Wes Welker nyerte rommá magát fogadáson, Gronkowski pedig legutóbb 2015-ben tisztelte meg jelenlétével a lóversenyt.

(Sport TV)