NBA: Hollywodi történet • SportTV

NBA: Hollywodi történet

2018. 04. 11. 16:30    
Olvasási idő: 2 perc

Andre Ingram 32 évesen debütált az NBA-ben, és parádés
meccset játszott a Los Angeles Lakers színeiben. Ilyen egy igazi hollywoodi
történet.

Az NBA G-league triplarekordere és a liga történetének egyik legjobb pontszerzője, Andre Ingram 32 éves és 142 napos koráig várt arra, hogy bemutatkozhasson az NBA-ben. A debütálás viszont nem is sikerülhetett volna jobban számára, a Houston Rockets ellen 19 pontot dobott, három lepattanó és három kiosztott gólpassz mellett.























Lehet látni azt, ahogy kortársa, a liga egyik legjobb irányítója is elismerően fogott vele kezet a meccs előtt, ő is hallotta a sztoriját, hogy most kapta meg élete lehetőségét. A produkcióval rögtön több mutatóban is hosszú évek óta tartó csúcsokat döntött meg. 1964 óta ő legidősebb újonc, aki debütál az NBA-ben. 1993 óta nem volt olyan újonc a Lakers színeiben, aki legalább 19 pontot dob, akkor Nick Van Exel szerzett 23-at, sőt az All-Star break után a ligában debütáló játékosok között sem volt 1953 óta olyan, hogy valaki 19 pontot szerezzen.










Az, hogy 10 éves G-League szereplés után 32 évesen lehetőséget kap valaki egy ilyen nagycsapatban, már önmagában inspiráló üzenet, de a 19 pontjával minden várakozást túlteljesített. Azért azt leszögezte, hogy A G-League-ben töltött 10 évét sem utálta, ő igenis élvezte, hogy az álmaiért játszott. Viszont itt egy videó arról, amikor közlik vele, hogy teljesül az álma. Azt mondták neki, hogy kilépő interjúra megy, de helyette megtudja, hogy a szezon utolsó két meccsére szerződést kap:
















Sokaknak a Linsanity jut róla eszébe, amikor Jeremy Lin jóformán a semmiből robbant be a New York Knicksbe, amikor korábbi cserejátékosként egyszercsak nyerő szériába vezette a csapatot. Mindezt úgy, hogy a semmiből 20-30 pontos játékos lett. Pár hét alatt egész New York, sőt az egész világ Lin lázban égett. Ezt az időszakot nevezték el Linsanitynek. Azért addig még kell történnie ennek-annak, hogy olyan volumenű legyen a sztori, de jó úton indult a 32 éves újonc.




Talán nem véletlen, hogy Lin is gratulált neki twitteren: