Vitték Bradyt, mint a cukrot • SportTV

Vitték Bradyt, mint a cukrot

2018. 04. 21. 15:55    
Olvasási idő: < 1 perc

A mögöttünk hagyott idényben a Tom Brady nevével fémjelzett merchandisingtermékek voltak a legkelendőbbek az NFL-szurkolók között.

Az NFL játékos-szakszervezete (NFLPA) közzétette annak az 50 játékosnak a listáját, aki a merchandisinglista élén áll. A rangsort a tavaly március 1-jétől az idén február 28-i g eladott, játékosokhoz köthető termékek forgalma alapján állították össze. Az üzletágból az NFLPA sorozatban a negyedik évben döntött rekordot, ezúttal 1,65 milliárd dollár jött be a termékekből. Az elsőre leszűrhető, hogy az eredményesség és a keresettség nincs feltétlenül közvetlenül összhangban, hiszen például a Minnesota Vikings és a Jacksonville Jaguars is főcsoportdöntőt játszott az előző évadban, de a legtöbb pénzt termelő 25 játékos közé csak 1-1 képviselőt tudott delegálni, miközben a playoffról lemaradó Dallas Cowboysnak négy játékosa is bekerült a Top15-be.
A tavalyi Ezekiel Elliott-siker után az idén újra Tom Brady diadalmaskodott (legutóbb 2015-16-ban nyert), vele együtt hat quarterback szerepel a legjobb tíz között. A Top50-be a Philadelphia Eagles adja a legtöbb játékost, ötöt, közülük a legelőkelőbb helyen a harmadik Carson Wentz zárt, aki sérülése miatt lemaradt a playoffról.
Talán nem meglepő, de a legjobb tíz között csak támadók vannak (a 6 QB mellett 2 wide receiver, valamint 1-1 running back és tight end), a legjobb védő, a Denver Broncos linebackere, Von Miller a 13.

(Sport TV)