Fél a bénulástól, inkább nem játszik • SportTV

Fél a bénulástól, inkább nem játszik

2018. 07. 02. 12:24    
Olvasási idő: < 1 perc

Kam Chancellor bizonytalan időre (lehet, hogy örökre) kiszállt a Seattle Seahawks védelméből és az NFL körforgásából, mert nem jött rendbe a nyaksérülése, így a bénulás kockázata nem csökkent nála.

Tovább folytatódik a Seattle Seahawks rettegett védelmének széthullása. Richard Sherman távozása, Cliff Avril szabadlistára tétele, illetve Michael Bennett elcserélése után most Kam Chancellor esett ki, aki orvosi javaslatra szünetelteti pályafutását. Szándékosan nem visszavonulást írtunk, mert a safety nem azt jelentette be, hanem annyit közölt, hogy az orvosok nem adtak játékengedélyt neki, így nem akar újabb sérülést megkockáztatni, illetve teste még nem jött rendbe a legutóbbi, 2017 novemberében elszenvedett nyaksérüléséből. Chancellor így egyelőre nem is került le a Seahawks fizetési listájáról, 2018-ra 6,2 millió dollár jár neki, egy év múlva pedig 5,2.
Chancellor májusban még azt nyilatkozta, „…ha a testem azt mondja, játszhatok, akkor játszani is fogok”. Júniusban több ellenőrzésen is részt vett, amelyek kimutatták, nem épült fel megfelelően. „Isten jelzett nekem, amit nem hagyhatok figyelmen kívül – írta mostani közleményében Chancellor. – Az egy dolog, ha szabad akaratából úgy dönt az ember, hogy lelép a színről, az meg egy másik, ha a bénulás kockázata miatt nem lép pályára. Az utolsó vizsgálat eredményei nem mutattak gyógyulást.”

(Sport TV)

A Sport TV élőben közvetíti az NFL 2018-as idényét.