Rodgers 40 évesen is játszana • SportTV

Rodgers 40 évesen is játszana

2018. 07. 17. 09:46    
Olvasási idő: < 1 perc

Aaron Rodgers a Green Bay Packersből szeretne visszavonulni, tervei szerint a negyvenedik születésnapja után.

Aaron Rodgers Tom Brady példáján felbuzdulva vázolta Peter Kingnek, az NBC riporterének a középtávú céljait. „Szeretnék még negyven évesen is játszani – mondta a Green Bay Packers quarterbackje. – Tom Brady újraírta ezt a fejezetet. Brett Favre-nak is jó idénye volt, amikor betöltötte a negyvenet. A célom, hogy képes legyek úgy mozogni negyven évesen, ahogyan most. Vagy legalábbis megközelítsem azt. Csak mert senki sem képes ugyanúgy mozogni annyi idősen, mint jópár évvel korábban. Frankó lenne, 38, 39 és 40 évesen is ugyanúgy mozognék. Ezt akarom elérni.”
A golfverseny közben nyilatkozó Rodgers azt is elárulta, nem minden nagyság tudott még 40 évesen is kifogástalanul dobálni, Brady vagy Favre ellenpontja Steve Young vagy John Elway lehet. Így aztán nem szabad adottságként felfogni, hogy majd 40 évesen is menni fog neki a játék.
A QB még egy nagy vágyáról beszélt. „Az az álmom, hogy a Packersből vonuljak vissza” – jelentette ki. Szép menet lesz, ha összejön, mert a Green Baynek alaposan ki kell tennie magáért az új szerződésénél, ráadásul a mostanság nem felhőtlen viszonyát (kedvenc célpontja, Jordy Nelson, valamint Alex Van Pelt quarterbackedző elengedése is a front office bűnlajstromában szerepel) is rendeznie kell a hadvezérrel.
Rodgerst még két évig köti a jelenlegi szerződése a Packershez, ebben az évben 22 millió dollárt keres. Nála nyolc irányító is többet kap a ligában. Az iránymutató megállapodás csakis Matt Ryané lehet a számára: az Atlanta vezére évi 30 millió dollárral az NFL legjobban kereső játékosa. Ha pedig az ár-érték arányt nézzük, Rodgers a liga egyik legalulfizetettebb játékosa.

(Sport TV)

A Sport TV élőben követi végig az NFL 2018-as idényét.