Aaron Rodgers egy marslakó a Földön • SportTV

Aaron Rodgers egy marslakó a Földön

2018. 09. 11. 11:44    
Olvasási idő: 2 perc

Aaron Rodgers-parédét hozott a Green Bay Packers–Chicago Bears meccs utolsó negyede. Az ESPN szerint tovább bővült a Rodgers-legendárium!

Nem kellett túl sokat várni arra, hogy Aaron Rodgers megmutassa, miért tartják Tom Brady mellett továbbra is őt az NFL legjobb quarterbackjének. 0-20-ról 18 perc alatt felállni önmagában megsüvegelendő, úgy különösen, ha az ember tulajdonképpen csak az egyik lábát képes terhelni. Mert a másikra még az első félidőben ráesett Roy Robertson-Harris, a Chicago Bears defensive endje, és igazából senki sem hitt a szünet utáni visszatérésében, sőt, egyesek már nemhogy a meccset, de a Packers egész szezonját eltemették. Minőségi különbség lenne, ha Rodgers helyett az előző szezonban a Cleveland Brownsszal meccset sem nyerő DeShone Kizer irányítana.

Rodgers azonban a szünetben összeszedte magát. Rájött, tud kocogni, aztán meghallotta a tömeg ovációt, és saját bevallása szerint azt gondolta „…oké, akkor talán még meg is nyerhetjük a meccset”. Három negyed után azonban ebből még semmi sem látszott, a Bears védői kordában tartották a Packers pontgyárosait, a 3–20 pedig utólag különösen annak fényében tűnhetett elrettentőnek, hogy a Green Bay még sohasem nyert úgy meccset, hogy a negyedik negyedet legalább 17 pontos hátrányban kezdte. Az alapszakaszban 107, a playoffban 4 mérkőzést vesztett ilyen állásról. Rodgers viszont csaknem négy év után megint három TD-passzt adott egy negyedben (2014. november 9-én is a Chicago volt az áldozata…), másodszor jött vissza 20 pontos hátrányból pályafutása során (ennél nagyobb lemaradásból még nem tudott felállni a Packersszel), és ahogyan az ESPN szakírója fogalmazott, „…Rodgers újabb fejezettel gazdagította a saját legendájáról szóló könyvet”.

Viszont az ESPN azt is leírta, a mostani hőstette a fontosságát illetően a dobogón sincs az igazán nagy alakításai között. Mutatjuk is, hogy miért!

Az XLV Super Bowlon 304 passzolt yarddal és 3 touchdownátadással vezette győzelemre a Green Bayt a Pittsburgh Steelers ellen.

A Miracle in Motown (A motorvárosi csoda) nevű akciója, ami a Detroit Lions–Green Bay Packers mérkőzés utolsó akciója volt. Semmiség, 61 yardos Hail Maryt dobott Richard Rodgersnek, és pályafutása során először jött vissza a Packersszel 20 pontos hátrányból.

2017 elején a playoffban a főcsoport-elődöntőben a Dallas Cowboys ellenében Jared Cooknak adott 36 yardos passza, amelynél az elkapás is hihetetlen volt, és amelyet Mason Crosby győztes mezőnygólja követett.

De nyugalom, ilyen idénykezdet után még legalább 15 mérkőzése van Aaron Rodgersnek arra, hogy az eddigieknél is nagyobb csodákat hajtson végre.