Indul a kézilabda Bajnokok Ligája • SportTV

Indul a kézilabda Bajnokok Ligája

2018. 09. 11. 16:23    
Olvasási idő: 2 perc

Szeptember 12-én elkezdődik a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának 2018/19-es kiírása, amelyben ezúttal is két magyar csapat, a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém érdekelt. Megújul a Harmadik Félidő című műsor, amely kizárólag kézilabdával foglalkozik a jövőben.

Szerdán este kezdődik az európai klubkézilabda csúcsát jelentő Bajnokok Ligája-szezon. Szeptember 12-én a férfimezőny kezdi meg a küzdelmeket, és már a nyitónapon láthatunk egy igaz rangadót, amelyen a Rhein-Neckar Löwen fogadja a Barcelona csapatát. Ezt a meccset is élőben közvetíti a Sport1, de már a szezonnyitó Riihimäen Cock–Ademar León találkozó is láható lesz előtte.

A nyitónap két élő közvetítése után jelentkezik a Sport TV megújult Harmadik Félidő című műsorának kölönkiadása, amely a 2018-19-es szezonban kizárólag a férfi és női kézilabda Bajnokok Ligája történéseivel foglalkozik. Az első műsorba szerdán 21 órától a magyar bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged vezetőedzője, Juan Carlos Pastor látogat el, a szezonnal kapcsolatos várakozásokról és a csapat jelenlegi állapotáról is beszél majd. Bár a szezonindító műsor szerdán lesz, a Harmadik Félidő vasárnaponként jelentkezik majd az évad során, így a második adásra csak négy napot kell majd várni, hiszen szeptember 16-án 22 órakor az első forduló küzdelmeit már abban elemzik majd a vendégek.

A férfi BL-ben induló két magyar csapat jelentős erősítéseket hajtott végre a nyáron. Az EHF által összeállított „10 legjobb nyári igazolás” listáján a Telekom Veszprém végzett az élen Sterbik Árpád megszerzésével, de Kentin Mahé Veszprémbe csábítása is ott van a legjobb tízben, akárcsak Dean Bombac, aki két év után tért vissza a MOL-Pick Szegedhez. Ezen a listán nem szerepelnek, de a magyar szurkolóknak nem kell bemutatni a Veszprém újoncai közül René Toft Hansent, Borut Mackovseket és Manuel Strleket, illetve a Szeged mezébe öltöző Mirko Alilovicsot, Joan Canellast, Jorge Maquedát, Nik Henigmant és Stanislav Kaspareket sem. Remek idény van kilátásban, és remélhetőleg szép eredményeket érnek majd el csapataink.

Az első fordulóban a Veszprém szombaton a 2016-os BL-győztes Kielcét fogadja (17:30), a Szeged vasárnap Zágrábban vendégszerepel (19:30). A Sport1 mindkét mérkőzést élőben közvetíti.

A magyar csapatok csoportjai:

A-csoport: TELEKOM VESZPRÉM, Vardar Szkopje, Vive Targi Kielce, Barcelona Lassa, Meskov Brest, Montpellier, Kristianstad, Rhein-Neckar Löwen

B-csoport: MOL-PICK SZEGED, Paris Saint-Germain, Flensburg-Handewitt, Skjern Handbold, RK Zagreb, Motor Zaporizzsja, RK Celje, HBC Nantes

A Sport TV a magyar csapatok minden BL-mérkőzését közvetíti a 2018-19-es szezonban.

Magyar érdekeltségű műsorok és meccsek az első héten:

Harmadik Félidő Extra: szeptember 12., szerda 21:00, Sport1

Telekom Veszprém–Vive Kielce: szeptember 15., szombat 17:30, Sport1; kommentátor: Petur András

PPD Zagreb–MOL-Pick Szeged: szeptember 16., vasárnap 19:30, Sport1; kommentátor: Méhes Gábor

Harmadik Félidő: szeptember 16., vasárnap 22:00, Sport1