Rettegjetek, quarterbackek, Donald a csúcsért rombol! • SportTV

Rettegjetek, quarterbackek, Donald a csúcsért rombol!

2018. 12. 29. 09:27    
Olvasási idő: 2 perc

Michael Strahan, a jelenlegi csúcstartó is szurkol azért, hogy Aaron Donald a 2018-as NFL-alapszakasz utolsó fordulójában megdöntse a sackrekordot.

Két játéknappal a bajnokság befejezése előtt a szakértők kevés esélyt adtak arra, hogy Aaron Donald megdönti Michael Strahan sackrekordját az NFL-ben. A Los Angeles Rams defensive tackle-jének akkor még hat sack hiányzott ahhoz, hogy utolérje a New York Giants legendás „irányítóvadászát”, ami nagyon soknak tűnt. Aztán Donald háromszor a földbe döngölte Josh Rosent, az Arizona Cardinals irányítóját, és ha ugyanezt meg tudja tenni Nick Mullensszel, a San Francisco 49ers quarterbackjével, befogja a csúcslista élén Strahant. Ha pedig megismétli a legutóbbi, Niners elleni produkcióját, maga mögött is hagyja, hiszen a rivális elleni legutóbbi meccsén négy sacket könyvelhetett el.

Mondjuk, már az is döbbenetes, hogy a defensive tackle pozíciójából 19,5 sacknél tart Donald, hiszen amióta (1982) vezetik a listát, erről a posztról ilyen sokszor senki sem terrorizálta a QB-ket. Ha nem lenne ennyire támadásorientált az NFL, elképesztően simán lehetne belőle MVP, de ha megdönti a sackcsúcsot, akkor azért elég komoly jelöltként kell így is számolni vele.

Ráadásul Strahan személyében elég jelentős szurkolója is van. „Fantasztikus ez a csúcs, nagyszerű, hogy én tarthatom – mondta az immár a tévében dolgozó Strahan a Los Angeles Times újságírójának. – De remélem, Aaron megdönti. Többen közel kerültek a rekordhoz, de remélem, egy jó srác dönti meg. Nem valami bunkó vagy olyan, akit nem érdekel, mit csinál, esetleg nem büszke rá, netán csak szerencséje van. Szeretném, ha olyan lenne az utódom, aki a jó értelemben véve képviseli az NFL-t. Ő az a srác.”

Ugyanakkor azt is érdemes megjegyezni, Strahan rekordját vitatják. A 2001-es alapszakaszban még egy sack hiányzott neki, hogy megdöntse Mark Gastineau 22-es csúcsát. A Giants a Green Bay Packersszel találkozott az utolsó játéknapon, és Brett Favre, a Packers irányítója gyakorlatilag odaadta magát Strahannek.

Az NFL-ben eddig összesen 11 alkalommal tudott valaki legalább 20 sackig eljutni egy idényben. Strahan 22,5-del csúcstartó, mögötte Gastineau-nak, Jared Allennek és Justin Houstonnak van 22, Chris Doleman és Reggie White 21-ig jutott, Lawrence Taylor és J.J. Watt (ő ráadásul kétszer!) 20,5-ig, Derrick Thomas és DeMarcus Ware pedig 20-ig. Donaldnak fél sack kell, hogy csatlakozzon az elit klubhoz.