Benfica: cél a lépéstartás • SportTV

Benfica: cél a lépéstartás

Sport TV avatar Sport TV 2019. 01. 02. 03:10    
Olvasási idő: < 1 perc

Már az esztendő első napjaiban hétközi fordulóval folytatódik a versenyfutás a portugál bajnokságban. A címvédő Benfica Portimao városába látogat.

Légibalett egy tavalyi Ligakupa-meccsen Lisandro López és Jorge Pires főszereplésével. Ők ketten most is szembekerülhetnek egymással (Fotó: Getty Images)

A bajnok sasok tulajdonképpen a karácsony előtti fordulóban érkeztek vissza „szokott” helyükre, a virtuális dobogóra, méghozzá egy kiütéses győzelemmel (6–2), amelyet a Sporting Braga ellen arattak.

Rui Vitória tanítványai addigra már kizuhantak a Bajnokok Ligájából – igaz, februártól még folytathatják az Európa-ligában – , s az év vége-év eleje heteiben a hazai frontokra – ligakupa, bajnokság – koncentrálhatnak. Szerdai ellenfelükkel nem lesz könnyű dolguk. A 8. helyen álló Portimonense még augusztusban az első mérkőzését veszítette el otthon (0–2 a Boavista ellen), azóta viszont 4 győzelem mellett két remit játszott.
A rekordbajnok persze nem elveszett, ha házon kívül kell fellépnie. Eddig ugyancsak egy vereséget szenvedett (a városi vetélytárs Belenenestől, 0–2), emellett 5 győzelmet halmozott fel, egy remi mellett kiszállásain.
A két pályaválasztás szerinti mérleg – a Portimonenséé otthon és a Benficáé idegenben – roppant hasonló, így döntetlenhez közeli eredmény várható. Ami azonban a lisszaboniaknak kevés lenne, mert négy ponttal vannak elmaradva az örök rivális Portótól, így a lépéstartáshoz kell mind a három pont. Meglátjuk, Rui Vitória emberei hajlandók lesznek-e nyílt támadójátékot vállalni – vagy a rájuk kevésbé jellemző kontrajátékot választják. Egy statisztikai adatban azért reménykedhetünk. 1977 óta 30 bajnokit vívtak egymással, ezekből egyetlen sem végződött gól nélkül. Remélhetőleg ez az örök sorozat szerda este is folytatódni fog…

LIGA NOS. 15. forduló. Sport1 21:15 Portimonense SC–SL Benfica (kommentátor: Fülöp László)