Győri ETO: Talán a legnehezebb periódus következik • SportTV

Győri ETO: Talán a legnehezebb periódus következik

2019. 04. 26. 11:15    
Olvasási idő: 2 perc

Szombaton a z FTC-Rail Cargo Hungaria ellen játszik a Győri Audi ETO KC, jön a Final Four, illetve egy napokon belül szerződtetett újabb világsztár érkezésével összeáll a jövő évre tervezett 22 fős keret is. Fiatalokból és rutinos világsztárokból áll majd a 2019-2020-as ETO is. Mindezekről Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke beszélt a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Az elnök Világos Diána és Tóth Nikolett társaságában. (Fotó: gyorietokc.hu)

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy ismét sikerült bejutni a Bajnokok Ligája négyesdöntőjébe, és talán a legnehezebb periódus következik, szombaton a Ferencváros elleni bajnoki rangadóval, és utána két héttel a Final Fourral” – fogalmazott Bartha Csaba a Sport TV Mai helyzet című műsorában. Csapata, a Győr ebben a szezonban két mérkőzést nem tudott csak megnyerni, a Bajnokok Ligájában kétszer döntetlennel zárt az FTC ellen. Azonban így utólag jó szívvel gondolnak vissza arra a két meccsre, mert nagyon sokat tanultak belőle, és előrébb tudtak lépni. A Fradi kikapott szerdán Siófokon, a papírforma szerint ez azt jelenti, hogy ha nem hibázik a Győr, könnyen lehet, hogy eldőlt a bajnoki cím.

A klub a héten bejelentette, hogy 22 játékossal vág neki a következő szezonnak, két fiatal, Világos Diána és Tóth Nikolett profi szerződést kap, és még egy világsztár jobbátlövőt igazol majd a klub a közelgő napokban. A klubvezető az igazolásokkal kapcsolatban elárulta, hogy a kézilabdában nincs átigazolási időszak, folyamatosan tárgyalnak, hogy a lehető legerősebb keretet alakítsák ki. „Már most van olyan játékos, akit leigazoltunk nem a következő, hanem az azutáni szezonra” – mondta, majd egy másik témára is kitért. – „Sokszor bántanak minket a sok külföldi játékossal, és hogy talán a magyar játékosok nem kapnak annyi szerepet a csapatunkban. Erre azt szoktam válaszolni, hogy idén a szezon végén kilenc 2000-es vagy 2001-es születésű játékost adunk az NBI-nek ismételten. Jelen pillanatban úgy látjuk sportszakmailag helyesnek, hogy őket az NBI-be adjuk kölcsön, vagy végleg, meglátjuk, hogyan fejlődnek az elkövetkező 1-2 évben, és ha olyan teljesítményt nyújtanak, ami alapján helyük van a Győri Audi ETO KC-ben, akkor természetesen vissza fogjuk őket hozni.”

„Sokszor az a helyzet, hogy ezek a fiatalok azért játszanak a BL-csapatban Győrben, mert győriek, a győri utánpótlásban vannak. Lehet, sőt biztos vagyok benne, hogy van például Vácon vagy az MTK-ban ugyanilyen tehetséges fiatalok, akik megmérettetnek az NBI-ben, és a későbbiek során lehet, hogy ők fognak majd Győrbe kerülni” –  folytatta a klubvezető a Mai helyzetben. – „Minden évben igyekeztem előtérbe helyezni, hogy a fiatal játékosok megbecsülése ne csak sportszakmailag, hanem akár szociálisan is meglegyen, és tartozzanak a felnőtt csapathoz. 3 évvel ezelőtt a Pál Tamara féle generáció, Afentaler, Szilovics, Varga Emőke, a tavalyi évben Farkas Johanna és Kürthi Laura, idén pedig Tóth Niki és Világos Diána kerül fel hozzánk a felnőtt csapatba.  Mindketten 2001-2002-es születésűek, tehát négy olyan extra fiatal játékosunk van a 22-es keretben, akik megérdemelték serdülő-, ifi-, junior-válogatottként, hogy a világ legjobbjaival készüljenek.”  

A 22. játékos, a klasszis jobbátlövő bejelentését remélhetőleg már a jövő hét elején meg tudja majd tenni a klub. „Egész évben megy a transzfer, de így március végén, április végén olyan játékost találni, aki elsősorban a szurkolói közvéleménynek megfelel – hiszen mindig ez a leghangosabb -, nagyon nehéz. Én is olvasom a tippeket, hogy kiket kellene leigazolni, de sokan nem számolnak azzal, hogy mondjuk van-e szerződése annak a játékosnak, hány éves szerződése van, milyen transzferdíjat kell fizetni érte, adott esteben elengedi-e a klub. A pénz sok mindent meghatároz, de sokszor az sem elég. Ha visszagondolunk Yvette Broch esetére, amikor nyáron abbahagyta, hiába volt pénzünk, hogy vegyünk játékost, senki nem engedte el a beállósát.”