Újabb díjeső a Sport TV-nek • SportTV

Újabb díjeső a Sport TV-nek

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 26. 16:39    
Olvasási idő: 2 perc

A Magyar Sportújságírók Szövetségének jubileumi kongresszusán a Sport TV három kollégája is rangos elismerésben részesült. Nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Főszerkesztőnk, Máté Pál a három díjazottal, Fazekas Erzsébettel, Bartha Zoltánnal és Moncz Attilával. (Fotó: MSÚSZ/Róth Tamás)

A Testnevelési Egyetemen megrendezett jubileumi sportújságíró kongresszuson adta át 2019-es szakmai díjait a Magyar Sportújságírók Szövetsége, három kollégánk neve hangzott el a díjazottak között.

A világnapi elismerést felváltó Gyulai István-díjban részesült Fazekas Erzsébet, aki 19 éve dolgozik a Sport TV-nél, és aki ma tartalmas beszélgetős műsoraink állandó háziasszonya. Műsorvezetőnk számára azért is kiemelten fontos és nagy elismerés ez a díj, mert Gyulai Istvánhoz hasonlóan ő is atletizált újságíró pályafutása előtt, hatszoros felnőtt országos bajnok és ifjúsági világbajnoki hatodik magasugró volt.

Bartha Zoltán csütörtökön érkezett csak haza Flensburgból – ahol a Telekom Veszprém parádés hatgólos győzelmét közvetítette a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának negyeddöntőjéből –  és máris megkapta a Németh Gyula-díjat, amelyet azon harminc éven aluli sportújságíró kaphat, aki munkájával felkeltette a sportújságírók elismerő figyelmét, akit szakmai, emberi tisztesség, felkészültség, s a szakmája iránti nemes alázat jellemez.

Az elsősorban a Sport TV főszerkesztő-helyetteseként dolgozó kollégánkat, Moncz Attilát a nézők labdarúgó-mérkőzések szakértőjeként ismerhetik, de a mai napig jelennek meg írásai a Nemzeti Sportban, alkalmanként könyveket ír, könyveket fordít. A többi között ezért a hihetetlen munkabírásáért, és hosszú ideig kiemelkedően végzett sportújságírói tevékenységéért 2019-ben Feleki László-díjat kapott, amely a magyar sportújságírás legrangosabb elismerése.

Az MSÚSZ elismerésében részesültek 2019-ben (Forrás: MTI):

Életműdíjas lett Pap Kornélia többszörös Európa-bajnok evezős, a Népsport korábbi sportújságírója, valamint id. Thaly Zoltán, a korábbi Labdarúgás havilap főszerkesztője. Feleki László-díjat vehetett át Kolossváry Balázs, a Story magazin főszerkesztője és Moncz Attila, a Sport TV főszerkesztő-helyettese, Gyulai István-díjat kapott Borbély Károly, a Petőfi Népe sportrovatának újságírója, Farkas Dávid, az Info Rádió sportriportere, Fazekas Erzsébet, a Sport TV műsorvezetője, Lipiczky Ágnes, a Nemzeti Sport újságírója, Somogyi Zsolt, a Nemzeti Sport újságírója, valamint az M4 Sport Góóól 2 című műsorának szakértője, továbbá Szalmás Péter, a Magyar Olimpiai Bizottság fotósa és a Népszava rovatvezetője. Nívódíjban részesítették Fejér Balázst, a Karc FM rádióriporterét a Vereckei Zsolt háromszoros paralimpiai bajnok paraúszóval készített interjújáért, Halmágyi Zsoltot, a sportfoto.ro fotósát a román kerékpáros körversenyen készült képéért, Kocsis L. Mihályt, az édesapjáról, Kocsis Mihály testnevelő tanár élete és munkássága címmel készített könyvéért, Szabó Sándort, a Kárpáti Igaz Szó sportrovatvezetőjét a Magyar nyilak örmény tegezben című írásáért, Tihany Viktort, az M4 Sport riporterét az Anya, a bajnok című, Kozák Danuta 2018-as visszatéréséről készített kisfilmjéért, Kálnoki-Kis Attilát, a 24.hu sportrovatának szerkesztőjét a Hosszú Katinkával készített interjújáért. A Németh Gyula-díjat Bartha Zoltán, a Sport TV kommentátora kapta.