Lipcsei „bronztúra” Mainzba • SportTV

Lipcsei „bronztúra” Mainzba

Sport TV avatar Sport TV 2019. 05. 03. 02:31    
Olvasási idő: < 1 perc

Már a biztos bronz birtokában utazhat Gulácsi és Willi Orbán csapata Mainzba, hiszen három fordulóval a bajnokság befejezése előtt már tíz pont az előnye a 4. Frankfurttal szemben. Ám a bronzból még lehet ezüst is, ha a Schalke-verte Dortmund látványosan összeomlik a véghajrára.

Youssuf Őoulsen betalál a mainzi kapuba tavaly decemberben. A dán csatár és Timo Werger összesen 8 gólt mondhat magáénak a lipcsei 9-ből (Fotó: Getty Images)

Az ezüstesélyhez persze az RB-nek maximális, 9 pontos sprintet kellene produkálnia az utolsó három játéknapon. Az immáron 16 meccses veretlenségi szériában lévő (ebből csak 3 volt a remi, egy a hosszabbításos siker, a többi „normál” győzelem) együttes előzetes kezdőjében szerepel mindkét magyar válogatott.
A házigazda Mainz maximum egy helyet tud javítani a jelenlegi 12. pozícióján, a formájában jócskán visszaeső Herthát hajrázhatja le, a tizedik Düsseldof négypontos előnye behozhatatlannak tűnik.

A hazaiak közül Donati izomproblémák miatt kihagyta a hét eleji edzéseket, adott esetben Brosinski helyettesítheti péntek esete. Latza rövid „szülői szabadságáról” visszatérve bevethető, ő vagy Ridle Baku lép egy másik fix kezdő, Jean-Paul Boetius helyébe, ha Schwarz edző mégis a „gyémánt alakzatot” választja.
A lipcsei együttes 100. Bundesliga-mérkőzését vívja Mainzban, már csak a jubileum miatt is illene hajtania mindhárom pontra. A svéd válogatott Forsberg váltja Haidarát a csapatban, nagyjából az az egy csere várható a Freiburg elleni győztes csata kezdő tizenegyén.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-MÉRLEG (MAI–LEI)


ÖSSZESEN: 5 mérkőzés, 1 Mainz-győzelem, 1 döntetlen, 3 Leipzig-győzelem/ 9–12-es gólkülönbség
MAINZBAN: 2–1–0–1/ 20–14
A LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK: Lipcsében 1–4 (az ősszel), Mainzban 3–0 (a 2017–18. évi idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (az összes tétmeccsen): Ridle Baku, Paolo De Basis, Stefan Bell, Emil Berggreen, Jairo, Alexandru Maxim, Muto Josinori, Karim Onisiwo és Robin Quaison 1-1, ill. Timo Werner 6 gól

BUNDESLIGA, 32. FORDULÓ. Sport1 20:15 1. FSV Mainz 05–RB Leipzig  (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Petur András, szakértő: Várhidi Péter)