Neymar vezeti a Copán a brazilokat • SportTV

Neymar vezeti a Copán a brazilokat

2019. 05. 17. 16:27    
Olvasási idő: < 1 perc

A brazil labdarúgó-válogatott Neymarral a fedélzeten indul harcba története kilencedik Copa América-győzelméért.

Úgy tűnik, a szövetségi kapitány és a játékos közötti ellentétek/félreértések a múltba vesztek, így Tite meghívta a Copa Américára készülő brazil válogatott keretébe Neymart. Tite egy ideig lobogtatta ugyan, hogy lemond a PSG szupersztárjáról annak a Francia Kupa döntőjében tett fegyelmezetlensége miatt (lekevert egyet a PSG-t legyőző Rennes egyik szurkolójának), végül azonban győzött a józan ész és az eredménykényszer, így Neymar ott lesz a hazai kontinenstornán. A szakvezető arról ugyanakkor nem beszélt, hogy Neymar megtarthatja-e a csapatkapitányi karszalagot.

A 23-as keretben nincs ott Vinícius Jr., a Real Madrid sérült ifjú titánja, de az új generációból meghívót kapott azért David Neres (Ajax) és Lucas Paqueta (Milan). Persze, a jól bevált öreg harcosok sem hiányozhatnak, így Daniel Alves, Thiago Silva (mindkettő PSG), valamint Fernandinho (Manchester City) is harcba indul a trófeáért.

Brazília legutóbb 2007-ben nyerte meg a Copa Américát, jól jel ugyanakkor, hogy az eddigi összes (1919, 1922, 1949, 1989) hazai rendezésű tornáján diadalmaskodott. A selecaóra Bolívia, Venezuela és Peru vár a június 14-én kezdődő csoportkörben.

A Sport TV a Copa América összes mérkőzését élőben közvetíti.