Daniel Alvesre cserélték Neymart a brazilok • SportTV

Daniel Alvesre cserélték Neymart a brazilok

2019. 05. 29. 13:31    
Olvasási idő: < 1 perc

Már nem Neymar a brazil labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, miután sorozatos fegyelmezetlenségei miatt a szövetségi kapitány megvonta tőle a bizalmat.

Tite, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya megfosztotta csapatkapitányi tisztségétől Neymart. A lépés kiváltó oka az volt, hogy a PSG támadója a Rennes elleni Francia Kupa-döntő után lekevert egyet a győztes kiscsapat szurkolójának. A szupersztárnak nem ez volt az első fegyelmezetlensége a szezonban, korábban az UEFA a játékvezető megsértése miatt hárommeccses eltiltással sújtotta. (A Manchester United elleni kiesést követően az Instagramon bírálta a bírói csapatot a sorsdöntő tizenegyes befújása miatt.)

Neymar helyett Daniel Alves, a rutinos védő vezeti majd harcba Brazíliát a hazai rendezésű Copa Américán (június 14.–július 7.). A braziloknál a tavalyi tragikus világbajnokságig (negyeddöntős búcsú) rotációs elven osztották ki a kapitányi karszalagot (akkor éppen Alvesen lett volna a sor, de ő sérülés miatt lemaradt a tornáról), utána viszont fixen Neymart jelölték ki „főnöknek”.

A Sport TV a Copa América összes mérkőzését élőben közvetíti.