Kihagyhatatlan meccsek az NFL-szezonból • SportTV

Kihagyhatatlan meccsek az NFL-szezonból

2019. 06. 07. 08:00    
Olvasási idő: 3 perc
NFL

Már csak/még 90 nap van hátra a NFL 2019-es szezonjának rajtjáig, de mi már most elkezdtünk előre gondolkodni. Keressük azt az 5 (+2) meccset, amit a legjobban várunk az előttünk álló előszezonban. Aztán, ha szerencsénk van, mindegyiket élőben közvetítjük.

Hogy helyzetünket nehezítsük, kizártuk a két legutóbbi főcsoportdöntő „visszavágóját”, hiszen az biztos, hogy a 2. héten nagyon készülünk a Los Angeles Rams és a New Orleans Saints összecsapására (szeptember 15., 22:25 – reménykedünk), illetve a 14. héten a Kansas vendégjátékát a címvédő Patriots otthonában (december 8., 22:25 – szintén reménykedünk).

Ezeken kívül meccsek, amiket rettenetesen várunk:

Chicago Bears – Green Bay Packers, 1. hét (Thursday Night Football)

Semmiképp nem hagyhatjuk ki, hiszen idén minden ezzel kezdődik. 2004 óta mindig a bajnok meccsével kezdődött a friss szezon, ezúttal azonban a 100. szezonját ünneplő NFL vezetősége úgy döntött, hogy a liga történetének legősibb riválisait, a Chicagót és a Green Bayt hozza össze a nyitányra. A két csapat 199. egymás elleni alapszakaszmeccsén debütál a Packers új vezetőedzője, Matt LaFleur, akitől azt várják, hogy új energiákat mozgósít Aaron Rodgersben. Az irányítónak szüksége is lesz extrára, hiszen a Khalil Mackkel felálló Bears védelem nagy tesztje lesz a Green Bay új támadórendszerének.

Cleveland Browns – Los Angeles Rams, 3. hét (Sunday Night Football)

A következőről sem maradunk le, hiszen vasárnap éjszakai csúcsrangadó a 3. heti Cleveland Browns – Los Angeles Rams mérkőzés. Ez lesz a Browns első (nem csütörtöki) főműsoridős meccse 2015, és szinte hihetetlen, de az első hazai vasárnap éjszakai rangadója 2008 óta. Clevelandben a tavalyi szezonig csak a legelhivatottabbak jártak meccsre, ám az előző szezon, és az idei holtszezonban történt mozgások jelentősen megdobták a lelkesedést a városban, így biztosan őrület fogadja majd a tavalyi NFC-bajnokot. Párharcokban sem lesz hiány, hiszen az elmúlt évben az év védőjének választott Aaron Donald néz majd szembe Freddie Kitchens támadóival, köztük a tavaly üstökösben érkező Baker Mayfielddel és azzal az Odell Beckham Jrral, akit a nyáron a Rams is nagyon szeretett volna megszerezni. A másik oldalon Steve Wilks védelme talán a szezon legnagyobb feladatával szembesül majd, amikor megpróbálja megállítani a Jared Goff által dirigált Rams támadókat.

New Orleans Saints – Dallas Cowboys, 4. hét (Sunday Night Football)

A következő, 4. héten is éberen várjuk a vasárnap éjszakai összecsapást, ahol a New Orleans Saints fogadja a Dallast. A két csapat tavalyi összecsapását nem könnyű elfelejteni, hiszen olyan kemény összecsapást hoztak össze a felek, mintha egy kocsmai verekedést néztünk volna. A Cowboys védelme komoly leckét adott a Saints támadóinak, és több vélemény szerint ők verték bele a legfontosabb szeget Brees MVP-címének koporsójába. A komoly változásokon átesett New Orleans támadóknak ezúttal sem lesz könnyű dolga, és valószínűleg a meccs végére kiderül mire számíthat Brees a 2019-es szezonban.

Kansas City Chiefs – Minnesota Vikings, 9. hét (magyar idő szerint 19:00, reménykedünk)

Ugyan a 2018-as nem úgy sikerült ahogy azt Minnesotában tervezték, de még mindig a Vikingsé a liga egyik legerősebb játékoskerete. Ha képesek lesznek szétkapni egy olyan elit támadófalat, mint amilyen a kansasi, akkor a Vikings bármire képes lehet idén. Komoly várakozással nézünk Andy Reid támadóegységének és Mike Zimmer védelmének összecsapása elébe, hisz mindkét csapatrész a legjobbak közé tartozik a ligában. Zimmer védelme képes lehet arra, amire nagyon kevesen az NFL-ben, hogy félelmetes falával, millió verzióban használható hátsó védelmével és kiismerhetetlen blitz sémáival tempót diktáljon egy támadóegységnek. De vajon működhet-e ez a liga legjobb támadói ellen? A Chiefsnek rengeteg válasza lehet a Vikings védelmére, hiszen mind futó-, mind passzjátékban képesek lehetnek váratlan húzásokra. Komoly tűzijátékra számíthatunk, és akkor még sem a Chiefs védelme, sem a Vikings támadói nem léptek pályára…

Philadelphia Eagles – New England Patriots, 11. hét (magyar idő szerint 22:25, reménykedünk)

Melyikkel kezdjük? Újra találkozik egymással a 2017-es szezon két döntőse? Esetleg a legutóbbi két bajnok egymás elleni meccse? Az első meccs Tom Brady és Carson Wnetz között? Esetleg egy újabb felvonása egy nagyon fura történetnek? A két csapat összesen 14 alkalommal találkozott egymással, ezek közül kettő volt Super Bowl, itt az állás 1-1. 2003 óta ötször csaptak össze, Bradynek ezen az öt meccsen, öt különböző irányítóval hozta össze a sors, egészen fura eredménnyel. Brady lenyomta Donovan McNabbet a 2004-es szezon döntőjében. 2007-ben a negyedik negyedben kellett nagyot hajráznia a Patriotsnak az AJ Feeley vezette Eagles ellen, hogy meglegyen az esély a tökéletes szezonra, aztán 10 pontos hátrányt kellett ledolgoznia a Vince Young fémjelezte „Dream Team” Eagles ellen 2011-ben. Újabb négy évvel később hiába vezetett hazai pályán két touchdownnal a Pats, a Chip Kelly vezette Philaldephia három touchdownnal fordítani tudott. Ezek közül egyiket sem a Sam Bradford által irányított támadóegység szerezte. Aztán jött 2017-es szezon döntője, ahol Brady hiába passzolt 500 yard felett, a koronát Nick Foles fejére tették rá.

Ezen az 5+2 mérkőzésen kívül még 249 találkozót rendeznek az alapszakaszban, amelyek közül bármelyik sikerülhet felejthetetlenül. És persze az általunk felsoroltak is sikerülhetnek borzasztóan.

Jöhetnek a listát, ti melyik 5 meccset várjátok a legjobban?