Százmilliós irányító lett Wentzből • SportTV

Százmilliós irányító lett Wentzből

2019. 06. 07. 02:07    
Olvasási idő: < 1 perc

Gyakorlatilag franchise-irányítóvá tette Carson Wentzet a Philadelphia Eagles: a QB 2024-ig hosszabbított szerződést, ennyin idő alatt legalább 154 millió dollárt keres majd.

Howie Roseman, a Philadelphia Eagles általános alelnöke a tulajdonosok márciusi találkozóján úgy fogalmazott: „…az a célunk, hogy Carsont hosszú távon is itt tartsuk”. Három hónappal később pedig a franchise valóra is váltotta az álmot: négy évvel, egészen a 2024-es idény végéig meghosszabbította Carson Wentz szerződését.

A quarterback megállapodása így összesen hat évre szól (csak 2020-ban járt volna le a kontraktusa), egyelőre 154 millió dollárt fial, ami 170 millióra nőhet a különböző bónuszok függvényében. (A négyéves hosszabbításból 107 millió dollár a garantált pénz.) Wentz nagyjából Russell Wilson, a Seattle Seahawks irányítója dimenziójába került, aki áprilisban ugyancsak négy évvel hosszabbított 140 millióért.

Azt már megszokhattuk, hogy a QB-szerződések értéke egyre csak növekszik (a 2019-es idényben az NFL legjobban fizetett 10 játékosa quarterback), ráadásul egy év múlva lejár az előző évad MVP-jének, Patrick Mahomesnak a szerződése, így az árak akár még jobban elszabadulhatnak. A sérülékeny Wentz esetében a Philadelphia vállalt bizonyos kockázatot, de ha jó formában tér vissza, akkor akár spórolásnak is minősíthetjük majd a mostani tranzakciót.

„El sem tudom mondani, mennyire örülök, hogy még további évekig része lehetek ennek a nagyszerű városnak. Mióta draftoltak, tudom, hogy ez különleges hely” – mondta az egyezséget követően Wentz.

A Sport TV élőben közvetíti az NFL 2019-es idényét.