Százmilliót értek az elkapott labdák • SportTV

Százmilliót értek az elkapott labdák

2019. 07. 31. 15:14    
Olvasási idő: < 1 perc

Michael Thomas, a New Orleans Saints wide receivere lett posztja legjobban fizetett játékosa, miután négyéves, 100 millió dollárt fialó szerződés-hosszabbításról egyezett meg csapatával.

Eggyel kevesebb játékos maradt az új szerződésért „sztrájkolók” (értsd: csapata edzőtáborából távolléttel tüntető) táborában. Igaz, Michael Thomasnak, a New Orleans Saint wide receiverének megérte a hőzöngés: az idény végén lejáró megállapodását öt évvel toldotta meg, amiért 100 millió dollárt kap (ebből 61 millió a garantált), így ő lesz posztja legjobban fizetett játékosa az NFL-ben. A szerződés minőségi ugrás Thomas számára, aki újoncszerződése utolsó évét kezdi meg a Saintsnél – 1,148 millió dollár ellenében. Az új érában közel a húszszorosát keresi majd ennek.

Az is igaz, hogy Thomas megérte a pénzét, hiszen a ligában töltött első három éve alatt csúcsot jelentő 321 passzt kapott el (az örökrangsor második helyén álló Odell Beckham Jr. megállt 288-nál). Emeli a deal értékét, hogy a Saints ilyen posztokon szereplő játékosnak sohasem fizetett még 10 millió dollárnál többet évente. Csak hát Thomas eléggé meghatározó a Sean Payton vezetőedző és Drew Brees quarterback fémjelezte Saints-csapatban. Az előző szezonban például klubcsúcsot jelentő 125 elkapást ért el (a második legjobb New Orleans-i receiver 28-at…), a 84,5 százalékos passzelkapási rátájánál pedig 2001 óta nem volt senkinek sem jobb mutatója az NFL-ben.

Kíváncsian várjuk, hogy a további eminens sztrájkolók, így a két running back, Melvin Gordon (Éps Angeles Chargers) és Ezekiel Elliott (Dallas Cowboys), az offensive tackle Trent Williams (Washington Redskins) vagy a defensive end Yannick Ngakoue (Jacksonville Jaguars) is átírja posztja fizetési rekordlistáját.

A Sport TV élőben követi nyomon az NFL 2019-es idényét.