Trump várja Kaepernicket, egy feltétellel • SportTV

Trump várja Kaepernicket, egy feltétellel

2019. 08. 10. 07:10    
Olvasási idő: < 1 perc

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke örülne, ha a politikája ellen (is) tiltakozó Colin Kaepernick visszatérne az NFL-be. De csak akkor, ha az őt bevető klub ezt nem PR-fogásnak szánja.

Azok után, hogy Colin Kaepernick szerdán edzőtermi videót posztolt magáról egy „Még mindig készen állok” kommenttel, az ilyen sztorikra fogékony amerikai média azonnal megkérdezte egy Fehér Házon kívüli sajtóeseményen Donald Trump elnöktől, mit szólna hozzá, ha a San Francisco 49ers quarterbackje visszatérne. „Imádnám. De csak akkor, ha elég jó hozzá. Amikor elég jó volt, játszatták is. Miért ne játszott volna, ha elég jó volt? – filozofált az amerikai elnök. – Őszintén, ha jó, akkor nagyon szeretném, ha Kaepernick játszana. De azt nem akarom, hogy azért játsszon, mert valaki úgy gondolja, ez egy jó PR-fogás. Ha jó lesz, bent lesz a ligában.”

Kaepernick 2016 óta semmiféle NFL-mérkőzésen sem játszott. Három éve, augusztus végén a San Francisco 49ers-Green Bay Packers előszezon-mérkőzésen féltérden hallgatta a himnuszt, így tiltakozva az Egyesült Államokban a színes bőrűekkel szembeni erőszakos rendőri fellépések, meg úgy általában a megkülönböztető politika ellen. A 2016-o idényben még játszott, aztán a következő idény előtt kilépett a szerződéséből, és azóta egyetlen tulajdonos sem merte/akarta leigazolni.

A Sport TV élőben követi nyomon az NFL 2019-es idényét.