Másnak egy sem jut, neki megvan a 13. NFL-csapata is • SportTV

Másnak egy sem jut, neki megvan a 13. NFL-csapata is

2019. 08. 11. 07:26    
Olvasási idő: < 1 perc

Josh Johnson NFL-különlegességet jelentő 13. csapatához szegődött el, miután aláírt a Detroit Lionshoz. A quarterback Matthew Stafford tartalékja lesz.

A Detroit Lions szerződtette Josh Johnsont, a veterán quarterbacket, hogy legyen egy tartalékja első számú irányítója, Matthew Stafford mögött. Alapvetően nincs ebben semmi különleges, kellett egy csere, hiszen a posztra kinézett Tom Savage megsérült a New England Patriots elleni előszezon-mérkőzésen, és nem tudni, mennyit kell kihagynia. Az már inkább különleges, hogy Johnsonnak a Lions lesz a 13. csapata az NFL-ben (és emellett játszott az UFL-ben szereplő Sacramento Mountain Lionsban is).

Johnsont 2008-ban az ötödik körben draftolta a Tampa Bay Buccaneers, azt követően játszott a Cleveland Brownsnál, a Cincinnati Bengalsnál, a San Francisco 49ersnél, az Indianapolis Coltsnál, a Buffalo Billsnél, a New York Giantsnél, a Houston Texansnál és a Washington Redskinsnél, míg a New York Jetsnél, a Baltimore Ravensnél és az Oakland Raidersnél az előszezonban, illetve a gyakorló csapatban kapott helyet.

A legutóbbi évadban a Redskinsnél három találkozón kezdett, 590 passzolt yard mellett 3 touchdownt és 4 interceptiont hozott össze, és megszerezte első győzelmét kezdőként az NFL-ben. Ebből is érződik azért, hogy sehol sem volt meghatározó ember, ligakarrierje során 268 passzkísérletéből 148 volt sikeres, 1632 passzolt yardot ért el, 8 TD és 14 interception szerepel a statisztikai lapján.

A Sport TV élőben követi nyomon az NFL 2019-es idényét.