Rodgers még a "kikukázott" elkapókból is sztárt csinált • SportTV

Rodgers még a „kikukázott” elkapókból is sztárt csinált

2019. 10. 22. 16:31    
Olvasási idő: 2 perc

A legjobb elkapói vagy sérültek vagy már nem a Green Bay Packersben játszanak, így még inkább meg kell becsülni, hogy Aaron Rodgers az Oakland Raiders ellen pályafutása talán legjobb meccsét játszotta. Tökéletes irányító-mutató mellett!

Ahhoz képest, hogy pályafutása során Jordy Nelsonnak, Greg Jenningsnek, Randall Cobbnak is dobált, mostani elkapói közül pedig a legnagyobb sztár, Davante Adams pedig sérült, Aaron Rodgers a hétvégén, az Oakland Raiders ellen nyújtotta pályafutása talán legjobb teljesítményét. Egy olyan meccsen, amelyen Jake Kumerow, Allen Lazard és Danny Vitale is a célpontjai között volt, mert Marquez Valdes-Scantling és Geronimo Allison összesen egy alkalommal edzett a mérkőzést megelőző héten.

Na, így alkotott korszakosat Rodgers: 429 passzolt yardig jutott (31-ből 25 átadása volt sikeres), 5 TD-passzt adott, egyszer pedig ő maga futott touchdownt.

Nyolc különböző csapattársának (Valdes-Scantling, Jimmy Graham, Kumerow, Vitale, Lazard, Allison, Aaron Jones, Jamaal Williams) is legalább két pontos passzt „kézbesített”, ötüknek (Valdes-Scantling, Jimmy Graham, Kumerow Jones, Williams) „hatpontos” labdát tett a kezébe. Volt, hogy 0,68 másodperc alatt szabadult meg a labdától, és dobta azt a fullback Vitale kezébe – nos, ez az, ami nem létezik… Pályafutása során először ért el úgy tökéletes QB-ratinget (158,3), hogy gyakorlatilag végigjátszott egy meccset.

És az ESPN szerint a legjobb passza az a több mint 20 yardos átadás volt, amelynek végén Lazard elejtette a labdát… A legtöbb snapnél Lazard (49) és Kumerow (41) volt a pályán, előbbinek öt, utóbbinak pedig négy elkapása volt korábban összesen a szezonban.

Rendben, a Raiders-secondary is alaposan besegített, de azért Rodgersnek őket is át kellett vernie. A végén már sajnáltuk Paul Guenthert, az Oakland védőegységének koordinátorát, aki kitalálhatott bármit, az adut rendre a Packers quarterbackje húzta elő. Mehetett rá öt ember is, abból is touchdown lett… A kegyelemdöfést pedig az jelentette, amikor jó hat perccel a vége előtt egy 3 és 4 helyzetnél a védelem az utolsó pillanatban átállt Cover Zeróra, Rodgers 1,8 másodperc után elengedte a labdát, Valdes-Scantling pedig 74 yardos TD-t ért el.

Rodgers az idény elején még küzdött az új vezetőedző, Matt LaFleur támadásokról alkotott elképzeléseivel, mostanra viszont, úgy tűnik, annyira megbarátkozott velük, mintha karrierje kezdete óta ebben a sémában játszott volna. LaFleur odais adta a meccslabdát Rodgersnek.

Ilyen performansz után nem is csoda, hiszen mindössze harmadszor volt példa arra az NFL történetében, hogy valaki egy meccsen belül 400 passzolt yard fölé jusson, 5 touchdownpasszt adjon, egy TD-t pedig maga fusson: Rodgers előtt 1951-ben Norm Van Brocklin (Rams), 1991-ben pedig Mark Rypien (Redskins) hajtotta végre ezt a bravúrt.

Emellett összehozta pályafutása 350. TD-passzát is, „mindössze” a 172. mérkőzésén, amivel 8 meccset javított Drew Brees vonatkozó NFL-csúcsán.

Az abszolút passzrekord azért messze van, azt a listát Peyton Manning vezeti 539 sikeres TD-átadással, megelőzve Tom Bradyt (528), Drew Breest (522), Brett Favre-t (508), Dan Marinót (420), Philip Riverst (385), Ben Roethlisbergert (363) és Eli Manninget (362). Az egyelőre 351-nél tartó Rodgers számára reális cél, hogy a mostani idényben lehagyja utóbbi kettőt, hiszen vélhetően egyikük sem játszik már az idei alapszakaszban.

Még egy-két ilyen nap, és nem Russell Wilsont vagy Patrick Mahomest kell első számú MVP-esélyesként emlegetni.

A Sport TV élőben követi nyomon az NFL 2019-es idényét.