Majdnem kirúgták, aztán a történelembe rúgta magát • SportTV

Majdnem kirúgták, aztán a történelembe rúgta magát

2019. 10. 24. 15:13    
Olvasási idő: 2 perc

Brett Maher, a Dallas Cowboys rúgója lett az első, aki az NFL-ben három alkalommal is legalább 60 yardos mezőnygólt szerzett. Bő két hete még az állása sem volt biztos, most meg őt ünneplik.

Október 6-án este Brett Maher alighanem vakarta a fejét, és gondolkozott, másnap vajon lesz állása még, vagy a Dallas Cowboys úgy kivágja, ahogy ilyen produkciók után az NFL-ben illik. A Green Bay Packers ellen 54 és 33 yardról is elrontott egy-egy mezőnygólkísérletet, ráadásul úgy, hogy korábbról is volt már egy 55-ös rontása. Konkrétan: a szezonban addig egyetlen olyan jó mezőnygólkísérlete sem volt, amelyet 28 yardnál messzebbről kellett végrehajtania. Jerry Jones klubtulajdonos még a meccsnapján önbizalomhiánnyal vádolta meg rúgóját, másnap pedig több dallasi médium is azt vizsgálta, kik azok a szabadügynök rúgók, akik orvosolni tudják a Cowboys problémáit. Sőt, akadt olyan is, aki azt mondta, szerződtesse a Dallas Carli Lloydot, a világbajnok amerikai női labdarúgó-válogatott rúgóját, mert még ő is biztosabban a kapufák közé tudja bombázni a labdát, mint Maher.

Maherhez a nyilvános disputákból nem sok minden jutott el. Ő szó szerint vette-veszi a Cowboys öltözői mantráját („Zárjuk ki a zajokat!”), nem foglalkozik a Twitterrel, nincs fent az Instagramon, nem hallgat sportadásokat, inkább a családjával (már többgyerekes családapa!) foglalkozik és igyekszik a munkájára figyelni. Végül nem dobta ki a Dallas, és két kör leforgása alatt pozitízv értelemben írt sporttörténelmet. Merthogy ő lett az NFL első rúgója, akinek három, legalább 60 yardról szerzett mezőnygól színesíti a dicsőséglistáját.

Egy 62 yardos már volt neki tavalyról a Philadelphia Eagles ellen, az idén a 6. játékhéten a New York Mets ellen 62, a hetedik körben pedig újra a Philadelphia ellen 63 yardról volt eredményes. Ekkora távolságból kétszer csak Greg Zuerlein és és Sebastian Janikowski tudott hárompontos gólt szerezni, háromszor meg Maherig senki. Az NFL-rekord még nem az övé, azt Matt Prater tartja 64 yarddal 2013. decembere óta, de Maher legutóbbi rúgásában benne volt a 70 yard is elemzők szerint.

Az pedig már egy másik dimenzió.

A Sport TV élőben követi az NFL 2019-es idényét.