A-csoportos rangadó Flensburgban • SportTV

A-csoportos rangadó Flensburgban

Sport TV avatar Sport TV 2019. 11. 06. 10:06    
Olvasási idő: 2 perc

A soron következő BL-forduló hétközi meccseiből kettőt is műsorra tűzünk. Mindkettőnek van magyar vonatkozása. A D-csoportban a legutóbbi meccsen valóságos egyéni gólesztivált rendező Császár Gábor együttese lép fel Bukarestben, az A-ban pedig a Flensburg esetleges hazai győzelmével a PSG ellen a Szegednek nyitná meg az előzés lehetőségét a hétvégén.

Mikkel Hansen játéka továbbra is meghatározó a PSG-ben, Flensburgban őt (is) semlegesítenie kellene a hazaiaknak a sikerhez (Fotó: Getty Images)

DINAMO BUCURESTI–SCHAFFHAUSEN

A Kadetten Schaffhausen teljesítménye mindig is függött a magyar válogatott irányító Császár Gábor aktuális formájától, de az azért ritkán fordul elő vele is, hogy olyan ihletett lövőformában játsszon végig egy mérkőzést, mint múlt csütörtökön. Csapata hazai pályán, a BBC Arenában a dán GOG Gudmét fogadta, és a magyar klasszis a 40–28-as fölényes győzelemből 16 (!) góllal vette ki a részét, méghozzá 19 kísérletből, amely kiváló, 84%-os lövőteljesítménynek felel meg, amellyel a BL góllövőlistájának 5. helyére  (35 gól) lépett előre, s természetesen helyet kapott  hét csapatában is az EHF TV összeállításában. Nem mellesleg csapata kétpontnyira megközelítette a csoport második helyén álló legyőzött ellenfelét.

Császár Gábor (balról) pazar góllövőformája sokat segíthet Bukarestben is a svájci bajnoknak (Fotó: ehfcl.com)

Csütörtökön a Kedetten a D-csoport állovasához, a hat találkozó után veretlen Dinamóhoz (4 győzelem, 2 döntetlen) látogat Bukarestbe. Ha a román bajnok otthon tartja mindkét pontot, a másik két mérkőzés (GOG–Kristianstad, Wisla Plock–Csehovszkije medvegyi) számára kedvező alakulásával már a hét végén elérheti a playoffpozíciót, azaz mindenképpen játszhat a C-csoport első két helyezettjének valamelyikével a nyolcaddöntős szereplés lehetőségéért. A románok egyik pontvesztését korábban éppen a Schaffhausen okozta, Svájcban ugyanis 28–28-as döntetlennel végeztek a csapatok.
A Dinamo a hazai bajnokságban október 16. óta nem játszott mérkőzést, a Kadetten viszont vasárnap gólgazdag mérkőzésen 36–35-re győzte le a Challenge-kupa-résztvevő BSV Bernt idegenben a svájci ligában

FLENSBURG­–­PSG

Mivel a francia bajnokcsapat a Barcával holtversenyben egy ponttal előzi meg az A-csoport táblázatán a harmadik MOL-Picket, a szegediek is „vigyázó szemüket” Flensburgra vetik szerdán este.
A hazai csapat nincs igazán nagy formában, október 17. óta nem nyert mérkőzést a BL-ben és a Bundesligában sem. Göran Johannessen, a német bajnok kétszeres vb-ezüstérmes norvég gólzsákja (33 gólt szerzett a jelen BL-kiírásban) a hét végén kisebb bokasérülést szenvedett, s nem biztos, hogy játszhat a párizsiak ellen.
A két csapat közös BL-múltjában a párizsiak voltak (sokkal) sikeresebbek. Eddigi három vereségüket ugyan mind Németországban szenvedék el az FH-tól, de legutóbb, közel egy éve győzelemmel távoztak a Flens-Arenából.

A PSG legutóbbi tíz nemzetközi kupameccséből 7-et megnyert idegenben (beleszámítva az 2018–19-es idényidény mérkőzéseit is), az előző kiruccanásán azonban kikapott Barcelonában 36–32-re. Legutóbb viszont szombaton nagy különbségű, 37–24-es győzelmet aratott otthon az Aalborg fölött, legeredményesebb gólszerzői Mikkel Hansen (6), Sagosen és Luka Karabatic (5-5) voltak. A találkozó esélyese a vendégcsapat, a honi fogadóiroda szerdán reggel a Flensburg sikerére 4.75-ös, a PSG-ére csupán 1.20-as oddsot adott…

Kapcsolódó

Flensburg–PSG örökmérleg

Összesen: 10 mérkőzés, 3 Flensburg-győzelem, 7 PSG-siker, 296–299-es gólkülönbség. Flensburgban: 5–3–0–­2 /162–156
Az első mérkőzésen: SG Flensburg-Handewitt–Paris Handball 37–24 (17–13), Flensburg, 2005. 10. 15., BL-csoportmérkőzés
A  legutóbbi mérkőzésen: SG Flensburg-Handewitt–Paris Saint-Germain HB 20–27 (9–12), Flensburg, 2018. 11. 14., BL-csoportmérkőzés

FÉRFI BL, csoportmérkőzések, 8. forduló. Sport1 17:15 Dinamo Bucuresti–Kadetten Schaffhausen (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila); Sport1 19:00 SG Flensburg-Handewitt–Paris-Saint-Germain Handball (kommentátor: Petur András, szakértő: Borsos Attila)