A világ leggazdagabb embere beszállna az NFL-be • SportTV

A világ leggazdagabb embere beszállna az NFL-be

2019. 11. 13. 13:12    
Olvasási idő: < 1 perc

Jeff Bezos, a világ (egyik) leggazdagabb embere NFL-csapatot szeretne vásárolni magának.

Az Amazon részvényárfolymának ingadozása, illetve egy méregdrága válás okán nehéz eldönteni, hogy Jeff Bezos most éppen a világ leggazdagabb embere vagy csak második a listán, de az biztosnak tűnik, hogy arra készül, beszáll az NFL-be. A CBS televíziós társaság értesülései szerint több klubtulajdonossal is tárgyal az adásvételről, továbbá a liga támogatását is élvezi.

Az Amazon tulajdonosának célkeresztjében két franchise erősen ott van: a Seattle Seahawks (amelynek tulaja, Paul Allen tavaly hunyt el) és a Denver Broncos (amelynek főnöke, Pat Bowlen az idén júniusban halt meg). Emellett a surranópályáról még a Washington Redskins is befuthat, főleg azért, mert Bezos szeretne a fővárosba költözni, ráadásul 2013 óta az övé a Washington Post.

Bezos washingtoni érkezésére Dan Snyder, a Redskins tulajdonosa is, aki évek óta szeretne új stadiont építeni a 22 éves FedEx Field helyett. Ha Bezos beszállna, kapcsolataival és az Amazon szponzorálásával könnyíthetné a terv megvalósítását. A pénz nem akadály, a Forbes több mint 100 milliárd dollárra becsüli Bezos vagyonát. Az üzletember támogatottságára pedig jellemző, hogy a februári Super Bowlt Roger Goodell, az NFL komisszárja páholyából nézte végig.