A Curry-James párharc pont olyan volt, mint vártuk • SportTV

A Curry-James párharc pont olyan volt, mint vártuk

2021. 05. 20. 20:58    
Olvasási idő: 2 perc

Nem okozott senkinek csalódást LeBron James és Steph Curry, olyan meccset vívtak a hetedik helyért, hogy elállt mindenki lélegzete. Végül James örülhetett, míg keleten Jayson Tatum villant hatalmasat, bedörrentve ezzel az NBA Play-int.

LeBron James meccsnyerője Steph Curry mellől. (Fotó: Getty Images)

Eldőlt a Play-In első fordulójában, hogy keleten a Boston Celtics, nyugaton pedig a Los Angeles Lakers kezdi hivatalosan a hetedik helyről a rájátszást, vagyis tulajdonképpen abban a pozícióban maradtak, ahonnan bejutottak a Play-In-be. A Celtics hazai pályán győzte le a Washington Wizardst:

Jaylen Brown kidőlt, így hatalmas teher volt Jayson Tatum vállán, és ő elbírta ezt. 50 ponttal köszönt be a Wizardsnak:

Ezzel eldőlt, hogy a rájátszásban a keleti második Nets ellenfele lesz a Celtics, míg a Wizards még elcsípheti a nyolcadik helyet, és a jogot, hogy a Philadelphia 76ers ellen játsszon. Ehhez győznie kell az Indiana Pacers ellen a csütörtök éjjel (valójában pénteken hajnalban) kettőkör kezdődő összecsapáson, amit a Sport1 élőben közvetít. Ismétlés pénteken 20 órától a Sport2-n.

A Play-In igazi nézőcsalogató rangadóját azonban éjjel a Los Angeles Lakers és a Golden State Warriors játszotta. Ha akarta sem tudott volna ennél ’’szexibb’’ összecsapást szervezni az NBA. A címvédő a pontkirály csapata ellen. És hát olyan is lett a meccs, mint gondoltuk. 103-100 lett a vége a Lakers javára, és a 22 pontos, tripla-duplázó LeBron James eszeveszett meccsnyerő triplája kellett ahhoz, hogy nyerjen a csapata.

Az ESPN Stats & Info remekül rávíilágít egy adattal arra, hogy a sérüléséből visszatérő Király mennyire szeretné megvédeni a címét. Ebben a szezonban ez volt a legtávolabbról eleresztett hárompontosa!!! Szóval a Phoenix Suns helyében azért felkötnénk a nadrágunkat a Lakers elleni párharc előtt.

A Warriors az isteni Curryvel próbált a felvenni a kesztyűt, és jó is volt ebben. A pontkirály 37 pontot dobott, a két csapatnak és a két szupersztárnak köszönhetően kaptunk egy instant klasszikus meccset.

Curryék a Spurst felülmúló Memphis Grizzlies ellen javíthatnak a nyolcadik helyért játszott meccsen szombaton hajnali háromkor (ismétlés szombaton 12 órától a Sport1-en).

A Sport TV-s menüben szombaton 18:15-től egy Alley-oop a Sport2-n, és 22:30-tól a Sport1-en egy Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks meccs is benne van, ahogyan vasárnap este 21:30-tól a Sport1-en a Phoenix Suns-Los Angeles Lakers párharc első meccse.