Feladat: a dupla veretlenség megőrzése • SportTV

Feladat: a dupla veretlenség megőrzése

2021. 09. 18. 14:10    
Olvasási idő: 2 perc

A sorsolás folytán a női BL második napján két csapatunk egyaránt szomszédos délszláv ország rekordbajnokával mérkőzik, amelytől tétmeccsen még sosem szenvedett vereséget. Nyilván jó volna ezt a sorozatot két további tétellel megnövelni, ha lehet, jobb lenne egyenesen győzelmekkel…

A Fradi a Dortmundtól egy pontot hozott hza, Érden ezt megtoldanáújabb kettővel (Fotó: fradi.hu)

FTC–PODRAVKA  

Szokásos BL-helyei egyikén, az Érd Arénában fogadja egyik régi riválisát, a horvát bajnokot a Fradi. Nyolc eddigi összecsapásukból csak az első végződött döntetlennel, az összes többit a mieink nyerték meg, közte a BL-csatákon kívül akadt EHF-kupa-összecsapás is, méghozzá egy kétmérkőzéses döntő, amelyen 37–36-ra és 33–32-re győztek a zöld-fehérek.

„A Podravka Vegeta maximális pontszámmal zárta a tavalyi bajnokságot, mind a huszonhat találkozóját megnyerte, a Bajnokok Ligájában pedig a csoportból való továbbjutás után a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. A nyáron mind a szakmai stábban, mind a játékoskeretben számos változás történt: 2013 után visszatért a klubhoz Neven Hrupec vezetőedző, akinek legfontosabb feladata a kilenc távozó játékos minőségi pótlása volt. Dragica Dzono és Magdalena Ecimovic visszavonulásával két rendkívül fontos játékost vesztett el a csapat, őket olyan új nevek helyettesíthetik, mint a 2020-ban a horvát válogatottal Európa-bajnoki bronzérmet szerző Larissa Kalaus, valamint a CSM Bucuresti-ből érkező Bianca Maria Bazaliu. Továbbra is a Podravkát erősíti az előző BL-szezon góllövőlistájának 5. helyezettje, Dejana Milosavljevic, így leginkább az ő játékára lesz érdemes figyelnünk védekezés során” – mutatta be röviden az ellenfelet a zöld-fehérek honlapja, a fradi.hu.
A Podravka egy másik exjugoszláv rivális a montenegrói Buducsnoszt elleni 29–22-es sikerrel rajtolt az idényben, legutóbb 24 évvel ezelőtt, 1997-ben sikerült első két meccsét megnyernie a bajnokok küzdelmében, akkor két exszovjet együttest, a Motor Zaporizzsját és az Isztocsnik Rosztovot verte meg. A Fradi viszont a 2016 óta most kezdett pontszerzéssel, a zöldeket csupán négy győzelem választja el attól, hogy hatodikként átlépjék a 100 győzelmes határt a legnívósabb európai kupaküzdelemben.

Kapcsolódó

FTC–PODRAVKA kupamúlt

Összesen: 8 mérkőzés–7 FTC-győzelem–1 döntetlen–0 Podravka-siker / 236–210-es gólkülönbség. Ebből a BL-ben: 6–5–1–0 / 166–142. A Fradi pályaválasztásával: 4–4–0–0 / 128–107. A Fradi pályaválasztásával a BL-ben: 3–3–0–0 / 91–71. A legelső mérkőzés: Podravka Koprivnica–Ferencvárosi TC 21–21 (10–14), Kapronca, 1995. 1. 22., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: HC Podravka Vegeta Koprivnica–FTC-Rail Cargo Hungaria 26–27 (15–14), Kapronca, 2019. 11. 2., BL-csoportkör

KRIM–GYŐR

Stine Oftedal  roppant kemény meccsre számít a szlovén bajnok ellen (Fotó: eurohandball.com)

A Győr rivalizálása a szlovén rekordbajnokkal még régebbi időszakra tekint vissza. Több mint 20 éve, 2001 januárjában játszottak először, s eddigi 20 összecsapásukból a szlovénoknak csak háromszor sikerült döntetlent kiharcolniuk, a többi mérkőzést kivétel nélkül az ETO nyerte meg. 2010 óta valamennyi találkozójuk után az ETO neve mellé írták be a két pontot.
A győriek ráadásuk a nyitó találkozón második félidőbeli parádés játékukkal sima győzelmet arattak a címvédő Vipers fölött (35–29), a Krim viszont kellemetlen vereséget szenvedett Svédországban a Sävehoftól (32–33).
A szlovén bajnokcsapatba tíz év után tér vissza Andrea Lekic, a horvát csillag egyik excsapata ellen léphet pályára, hiszen 2011 és 2013 között az ETO mezét viselte.
Mindkét együttes keretében két friss francia olimpiai bajnok található, ám a győrieknél Estelle Nze Minko a szombati mérkőzésen sérülés miatt nem léphet pályára.
Szeptember elején felkészülési mérkőzésen Balatonbogláron megmérkőzött a két együttes. A győriek 32–27-re győztek, erre a mérkőzésre is visszautalt az ETO egyik meghatározó klasszisa:  „Valamelyest hasonló lesz ez a meccs, mint a múltkori. Ugyanazok az emberek, majdnem ugyanaz a projekt. De természetesen egy éles BL-meccsen minden sokkal jobban számít. Szerintem sokkal intenzívebb lesz a meccs. Két csapat lesz ott, amelyek küzdeni fognak a győzelemért. Szerintem az első meccs adhat nekik némi plusz motivációt. A Krimnek nagyon jó csapata van és tudom, magasabbak a céljai. Nekünk egy kicsit nehezebb lesz, hogy éppen most találkozunk velük, ugyanakkor tudjuk, ez roppant kemény meccs lesz. Bízom benne, hogy csak magunkra fogunk koncentrálni és találunk a videókban hasznos dolgokat” – mondta a klubhonlap szokásos video-miniinterjújában az Audi ETO kétszeres olimpiai bronzérmes, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok, a győriekkel kétszeres BL-győztes Stine Oftedal, a világklasszis norvég irányító.

Kapcsolódó

KRIM–GYŐR kupamúlt

Összesen: 20 mérkőzés, 0 Krim-győzelem, 3 döntetlen, 17 ETO-siker / 476–611-es gólkülönbség. Ljubljanában: 10–0–2–8 / 214–253-as gólkülönbség. A legelső mérkőzés: RK Krim Neutro Roberts–Győri Graboplast ETO 27–27 (11–15), Ljubljana, 2001. 1. 13., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: Győri Audi ETO KC–RK Krim Mercator 31–26 (13–13), Győr, BL-csoportkör.

 NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör. Sport1 15:45 FTC-Rail Cargo Hungaria–HK Podravka Vegeta (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:45 RK Krim Mercator–Győri Audi ETO (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet)