Könnyebb vb-csoportban a magyar hokiválogatott • SportTV

Könnyebb vb-csoportban a magyar hokiválogatott

2022. 03. 18. 21:16    
Olvasási idő: < 1 perc

A magyar jégkorong-válogatott váratlanul két ellenfelét is elveszítette a divízió-1-es világbajnokságon, és a várt öt helyett négy riválissal kell csak megküzdenie a feljutásért májusban, Szlovéniában.

A Nemzetközi Jégkorong-szövetség elfogadta az idei világbajnokságok megváltozott programját. Ezek alapján Oroszország (illetve az Orosz Olimpiai Bizottság csapata) és Fehéroroszország egyetlen tornán sem vehet részt 2022-ben, viszont a helyüket feltöltik a legmagasabb osztályban. A legmagasabb osztályban Franciaország és Ausztria indulhat, előbbi az oroszok helyére kerül az A-csoportban Helsinkiben, míg az osztrákok Tamperében játszhatnak a B-csoportban. A kiesés rendszere nem változik, mindkét csoport utolsó helyezettje jövőre a divízió-1-ben folytathatja.

A franciák és az osztrákok feljebb lépésével a magyar válogatott helyzete is változik a divízió-1-ben. A korábbi hat helyett csak öt együttes szerepel ebben a csoportban, a Szlovéniában sorra kerülő tornán a mieink és a rendező mellett Dél-Korea, Románia és az adminisztratív módon feljebb lépő Litvánia játszik itt május 2. és 8. között. A végleges menetrendet egyelőre nem tette közzé a szövetség, de azt igen, hogy az első két helyezett feljut, az utolsó pedig kiesik.

A Sport TV mindkét világbajnokságot élőben közvetíti.