Finnországban és a Sport TV-n íródik tovább a magyar hoki történelme • SportTV

Finnországban és a Sport TV-n íródik tovább a magyar hoki történelme

Sport TV avatar Sport TV 2023. 05. 12. 12:55    
Olvasási idő: 2 perc

2009 és 2016 után harmadszor szurkolhatunk a magyar jégkorong-válogatottnak az elit hoki-vb-n a sportág legjobbjai elleni mérkőzéseken. A május 12-én rajtoló vb-t a Sport TV közvetíti, és minden magyar érdekeltségű mérkőzés képernyőre kerül.

Kanada ellen becsülettel küzdött a csapat. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Svédország, Finnország, Németország és Ausztria. Ezzel a hét válogatottal biztosan összecsap majd a magyar nemzeti csapat a Finnországban és Lettországban zajló elit világbajnokságon. A sportág nagyjai, NHL-sztárok tömkelege ellen lépnek tehát pályára Kevin Constantine játékosai. A vb-címvédő Finnország az első, az Egyesült Államok a negyedik, Svédország az ötödik, Németország a kilencedik, Dánia pedig a tízedik az IIHF aktuális világranglistáján. Magyarország jelenleg a huszadik, és a csoportkörös ellenfeleink közül ebben a rangsorban a 15. osztrákok és 13.  franciák állnak legközelebb hozzánk.

Óriási dolog, hogy ott vannak a mieink a legjobbak között, de azért szurkol mindenki, hogy a harmadik alkalommal sikerüljön a csoda, és maradjon benn a csapat. A 2009-es svájci vb-n még nem sikerült pontot szerezni, 2016-ban Szentpéterváron már volt pontszerzés, hiszen 5-2-es győzelmet arattunk Fehéroroszország felett. Innen már csak egy lépés a bennmaradás, bár az tény, hogy azért még mindig hatalmas bravúr volna ez. Egy győzelem nem biztos, hogy elegendő, egy csapatot meg kell hozzá előzni, a csoport nyolcadik helyén záró gárda ugyanis 2024-ben a Divízió I/A-s vb-n szerepel majd.

A magyar szurkolótáborra biztosan nem lesz panasz 2023-ban sem, hiszen az elmúlt két alkalommal rácsodálkozott a mezőny „a világ legjobb szurkolótáborára”, a vereség után is ünneplő és himnuszt éneklő magyarokra. Kanada és Szlovénia legjobbjai már tudják, milyen hokiláz van jelenleg Magyarországon, hiszen felkészülési mérkőzést játszottak az MVM Dome-ban, és a hangulatra nem lehetett panaszuk. Ők innen Lettországba utaztak, hiszen a vb másik csoportjában szerepelnek.

A Sport TV erős stábbal vág neki a tornának, Engyel István, Haraszti Ádám, Kangyal Balázs és Szuper Levente Finnországból közvetíti a mérkőzéseket Velük tartott Gallai László is, aki május 13-tól minden nap tamperei blogbejegyzésekkel készül a Sport TV facebook-oldalán.

A csoportkör menetrendje a magyar válogatott szempontjából:

Magyarország–Dánia: május 13., szombat 14:30, Sport1 (élő)

Magyarország–Egyesült Államok: május 14., vasárnap 10:30, Sport1 (élő)

Magyarország–Franciaország: május 16., kedd 18:30, Sport1 (élő)

Magyarország–Svédország: május 18., csütörtök 14:30, Sport1 (élő)

Magyarország–Finnország: május 19., péntek 14:30, Sport1 (élő)

Magyarország–Németország: május 21., vasárnap 14:45, Sport1 (élő)

Magyarország–Ausztria: május 22., hétfő 18:30, Sport1 (élő)