Kis reményű Slovan-vizit Jaroszlavlban • SportTV

Kis reményű Slovan-vizit Jaroszlavlban

Sport TV avatar Sport TV 2019. 01. 24. 09:51    
Olvasási idő: < 1 perc

„Állandó” szereplőnk, a pozsonyi Slovan aktuális fellépését ismét közvrtítjük a KHL-ben. A szlovák együttes egy több mint 2 órás repülőútnyira, közel 2850 km-re utazik Jaroszlavlba, ahonnan nem biztos, hogy ponttal tér haza...

Danyiil Apalkov (40) a Slovan ellen is jelentős feladatot kaphat csapata támadójátékban. Eddig 23 pontot (9+14) jegyez a liga kanadai táblázatán (Fotó: Getty Images)

Hokikedvelő nézőink már megszokhatták, hogy a nagycsapatokon kívül megkülönböztetett figyelemmel követjük a hozzánk legközelebbi székhelyű KHL-csapat szereplését. No, ennek megvan az oka. Talán nem árulink el titkot azzal, hogy a Slovan hazai találkozót a Sport TV-t birtokló társaság közvedtíti, sőt az ezekről készülő összefoglalókat is elkészíti as liga számára. Így talán érthető, hogy a „szakmai súlyánál” (25., azaz utolsó jelenleg a liga összevont táblázatán) lényegesen többször szerepel a képernyőnkön (cseh nyelvű csatornáinknál még többet), a hokirajongók így legalább betéve ismerik a szlovák bajnok teljes játékoskeretét és taktikai variációit.

A Slovan „szokásos” vereségsorozatainak egyikét éli, legutóbb tavaly december 28-án nyert, azóta nyolc alkalommal hagyta el vesztesen a jeget. Ezek közt volt egy minimális, egygólos kudarc is Jaroszlavlban, ahol 0–1-gyel kezdte az esztendőt. Az egyetlen gólt egészen a meccs végén, 56:47-nél szerezte a hazai csapat, Jakub Nakládal révén. A cseh légiós csapata hatodik legeredményesebb játékosa, 45 találkozón 9 góllal és 11 assziszttal 20 pontot jegyez a kanadai táblázaton.
A szlovákok vereségszériájával ellentétben a Lokomotív győzelmi sorozatban van, amely négy mérkőzést számlál. Január 10-én kapott ki otthon 4–0-ra a liga egyik élcapatától, az SZKA-tól, azóta három meccset nyert egy távol-keleti túrán (Vlagyivosztokban 4–2, Habarovszkban 2–0, Pekingben 5–1), majd hazatérve legyőzte a Gagarin-kupa-védő, s jelenleg is éllovas CSZKA Moszkvát. A jaroszlavli csapat egyébként 4. a nyugati főcsoportban, 6. az összesített táblázaton, már régen bejutott a rájátszásba. Potom 44 pontot gyújtött többet mostani ellenfelénél.
Szóval, aki „bankot akar robbantani”, tegye csak meg nyugodtan a pozsonyiak győzelmét valamelyik fogadóirodánál. (De azért azt tanácsoljuk, ne túl nagy pénzzel…)

Sport2 17:30 Lokomotív Jaroszlavl–Slovan Bratislava KHL-csoportmérkőzés (kommentátor: Engyel István)