Thiem–Murray csúcsrangadó az elődöntőért • SportTV

Thiem–Murray csúcsrangadó az elődöntőért

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 04. 00:49    
Olvasási idő: 2 perc

Már az elődöntárt folyik a küzdelem a jét 500-as távol-keleti tornán. A elmúlt évtizedek nagy négyeséből induló Novak Djokovics és Andy Murray is remek ellenfelet kapott az elődöntőért folyó küzdelembem. E két találkozó kiemelkedik a nap 8 meccse közül, amelyek mindegyikát közvetítjük hajnaltól a délután derekáig.

A viégelső tud javítani majd játéka eddigi színvonalán Tokióban? (Fotó: Getty Images)

TOKIÓBAN…

… a Rakuten Openen hajnali 4-től az amerikai Reilly Opelka (a világranglistán: 53.)  és a selejtezőból érkező Ucsijama Jaszutaka (vlr.: 136.) mérkőzésével kezdünk, A japán fiú nem kisebb ellenfeleket ütött ki eddig a mezőnybőlmint a francia Paire és a moldáv Albot, már a negyeddöntővel is jó néhány helyet ugrik előre a rangsorban, hát még ha innen is tovább tudna menetelni…

A második párban jön a másik japán negyeddöntős, Daniel Taro (vlr.: 127.), aki szabad kártyával került a mezőnybe. Ellenfele az ausztrál John Millman (vlr.: 80.) lesz, akivel egyszer már megmérkőzött korábban. Tavaly Winston-Salemben az ázsiai versenyző nyert, ám a touron kívüli két csatájukat 2015-ben Millman nyerte meg, mindkettőt, Amerikában egy challenger verseny negyeddöntőjében, Japánban egy hasonló viadal döntőjébn diadalmaskodott.

Megszokott idejében, harmadikként, kétórás meccsekkel számolva 8 körül lép pályára Novak Djokovics. Két könnyebb rivális (Popyrin, Szoeda) után fajsúlyosabb ellenféllel, az 5. kiemelt Lucas Pouille-jal (vlr.: 24.) kell megküzdenie. Csúcsformájában a francia sem jelentene komoly akadályt neki, hiszen az idén már kétszer felülmúlta (az ausztrál openen és a miami mestertornán egyformán szettveszteség nélkül), de ha olyan hullámvölgyei lesznek, mint amikor a japán fiú ellen szettet vesztett, a masszív Pouille súlyosabban is megbüntetheti.

A negyeddöntő utolsó meccsét nem előbb 11 óránál a tavalyelőtti itteni bajnok David Goffin (vlr.: 15.) vívja a sérülése után visszakapaszkodóben lévő Hjon Csunggal (vlr.: 143.). A belga bajnok már háromszor is játszott ATP-versenyen a koreaival, egyelőre 2–1-re vezet ellene. Eddigi első és legutóbbi találkozójukon győzött. 2016-ban Marseille-ben és egy évre rá Bázelben. Közte ugyancsak tavalyelőtt a kanadai Mastersen is játszottak, ott nyert Hjon, mindhárom mérkőzésük kétszettes győzelemmel zárult.

 

PEKINGBÖL…

Hacsanovnak ugyancsak meg kell küzdenie Fogninivel, főleg ha az olasz esetleg a játékra koncentrál (Fotó: Getty Images)

… fél 7-től kezdünk közvetíteni, a Lotus-pályáról, a 4. kiemelt Karen Hacsanov (vlr.: 9.) és a hatodikként rangsorolt Fabio Fognini (vlr.: 12.) csatájával. Ruóz lesz az első mérkőzésük ATP-tormán, ha csak egyvalamivel kellene pozizyvan jellemetni őjpkt, u olasznak a keze, az orosznak az idegrendszere a jobb. Hogy melyi érvényesül most a kíbai főbárosban, majd elvélik.

Utána  következik – nem előbb fél 9-nél – a nap meccse, az újra visszatérő Andy Murraynek (vlr..: 503.) a verseny első kiemeltje, Dominic Thiem (vlr.: 5.) lesz az ellenfele. Noha kettejük örök mérlege a skót számára kedvező (2–1), de a három meccsük közül a legfrissebbet is tavalyelőtt játszották, a barcelonai salakos 500-as tornán az azon a talajon a világ másodikjának számtó osztrák ott aratta egy győzelmét.

Nem előbb fél 1-nél John Isnert (vlr.: 19.) és a 3. kiemelt Sztefanosz Cicipaszt (vlr.. 7.) szólítják a Lotus-pályára. Ők harmadszor csapnak össze a touron, az eddigi két csatából egyaránt az amerikai került ki győztesen, tavalyelőtt a sanghaji mastersen két, tavaly Wimbledonban három szettben győzte le a görögöt, eddigi öt játszmájukból négy torkollott rövidítésbe…

Az utolsó mérkőzést nem előbb fél 3-nál kezdi meg egy másik amerikai, Sam Querrey (vlr.: 55.) a viadal 3. kiemeltje, Sascha Zverev (vlr.: 6.) ellen. Eddigi egyetlen mérkőzésüket a tavalyi Laver-kupán vívták, azt Zverev két 6:4-es szettben nyerte meg.

 

Sport1 4:00 ATP 500-es verseny, Tokió, negyeddöntő (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Machán Róbert); Sport2 6:30 ATP 500-es verseny, Peking, negyeddöntő (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor).