Ökölpacsi a koronavírus ellen • SportTV

Ökölpacsi a koronavírus ellen

2020. 03. 03. 16:14    
Olvasási idő: < 1 perc

Ben Simmons a tulajjal pacsizik. (Fotó: Getty Images)

Az egész világ odafigyel most a koronavírusra, mi is, ezért arra kérünk mindenkit, hogy a szokásosnál is jobban figyeljen oda magára és az egészségére. Főleg most, hogy állítólag két fertőzött diák a közelmúltban megfordult Budapesten. De alapesetben mi nem ilyen tanácsokkal foglalkozunk, hanem sporthíreket közlünk, ezért arról fogunk írni, hogy az NBA milyen ajánlásokat küldött a játékosoknak.

Például azt, hogy

  • részesítsék előnyben az ökölpacsit a normál pacsizás és kézfogás helyett,
  • ne fogadjanak el például tollakat és különböző tárgyakat az autogramkérőktől

Szóval, ha valaki összefut egy NBA-játékossal a közeljövőben, és az nem akar autogramot adni, ne gondolja, hogy bunkó, mert pusztán az NBA javaslatainak tesz eleget saját és mindenki más egészsége érdekében.

Bobby Portis például állítólag a Rockets elleni meccs előtt csak azt mondogatta, hogy „Korona”, amikor öklözött az emberekkel, Jimmy Butler vele szemben nem nagyon foglalkozik az üggyel. CJ McCollum konkrétan jótanácsokat posztolt twitterre:

„A koronavírus hivatalosan is elérte Oregont és Lake Oswegót. Figyelj arra, hogy legalább 20 másodpercig moss kezet szappannal, és ha köhögsz, takard el a szád. Én egy ideig most nem adok autogramokat. Üdv, CJ”

Kemba Walker továbbra is ad aláírást, de mindig lesz nála egy saját toll.

Szerencsére nincs még fertőzött játékos, a csapatok utazásai rendben zajlanak, és még egy meccs sem maradt el, ami jó hír, de a liga felkészül mindenre. Az NBA a saját eseményeit (nemzetközi táborok, draft előtti felmérők…) is igyekszik biztonságosabbá tenni, szükség esetén akár el is halasztja azokat, a vezetés és a játékosszakszervezet pedig folyamatosan konzultál a téma szakértőivel, emellett kapcsolatban lesznek a csapatokkal, hogy tájékoztassák őket az aktualitásokról. „A dolgozóink, csapataink, játékosaink és szurkolóink egészsége és biztonsága a legfontosabb számunkra” – ez szerepel az AP-nek eljuttatott NBA-s közleményben.