Zöld-fehérek búcsúja a BL-csoportkörtől • SportTV

Zöld-fehérek búcsúja a BL-csoportkörtől

Sport TV avatar Sport TV 2020. 03. 07. 13:56    
Olvasási idő: 3 perc

Három női kupamérkőzést közvetítünk szombaton, a két zöld-fehér együttes a záró forduló meccsét játssza a BL középdöntő körében, merőben más pozícióból. Aztán megmutatjuk a Törökországban tetemes előnyt szerző EHF-kupa-címvédő Siófokot is, remélhetőleg a biztos négy közé jutást hozó Balaton-parti visszavágón.

A világklasszis Anna Vjahirjevától most is van miért tartania a Fradinak… (Fotó: Getty Images)

ROSZTOV-DON–FTC

Most már hagyományosan Rosztovban búcsúzik a Fradi a Bajnokok Ligájától. Tavalyelőtt és tavaly azonban egy körrel később, a negyeddöntőben kellett a Don partjára utaznia Elek Gábor tanítványainak. Nem esik jól felidézni, de tényszerűen kötelező: tavaly 11, tavalyelőtt 10 góllal kapott ki Oroszországban a csapat.

Most sajnos már a középdöntő csoportkör jelenti a végállomást a magyar bajnoki ezüstérmesnek, ráadásul nagy eséllyel a sereghajtó pozícióban fejezi be hatosának küzdelmeit. Ahhoz, hogy ez ne így legyen, bravúros pontszerzésre lenne szükség az 5. Vipers veresége esetén, vagy győzelemre akkor, ha a norvégok pontot csípnének Bukarestben.

„A tavalyi BL-ezüstérmes elleni felkészülés közel sem mondható ideálisnak, hiszen majd a fél csapatot betegség hátráltatta az elmúlt napokban. Az előző hétvégén Csiszár-Szekeres Klára keretbe sem kerülhetett, Szemerey Zsófi sem volt százszázalékos, a héten pedig Danick Snelder, Háfra Noémi, Bánfai Kíra, Hornyák Dóra és Szucsánszki Zita is hagyott ki edzést” – tudósít a fradi.hu a további nehézségekről. Ezek fényében tényleg csodaszámba menő bravúr lenne a vereség elkerülése Rosztovban. Vjahireváék egymás elleni mérlege rosszabb a Metzcel való összevetésben, csoportelsők tehát nem lehetnek. A második hely megőrzése érdekében viszont szükségük lehet a két pontra, az Esbjerggel  szemben – amellyel pontazonosságban vannak – viszont az ő javukra döntene az egymás elleni eredmények összevetése.

GYŐR–RAMNICU VILCEA

Sokadszor is szívesen elnéznénk a győri örömtáncot (Fotó: MTI – Krizsán Csaba)

A már kiesett FTC-vel szemben a Győr már biztos csoportgyőztes a 2. számú középdöntő hatosban. Így a záró, Valcea elleni találkozó afféle gálalehetőségnek is tekinthető, különös tekintettel arra, hogy idegenben is 9 góllal sikerült legyőznie az Audi ETO-nak a román bajnokot.
Persze, elvi tét lehet az immár 36 mérkőzéses BL-veretlenség megőrzése is Danyi Gáborék számára. (A teljes veretlenségnél persze hosszabb a hazai veretlen széria, legutóbb 2015 októberében kapott ki Győrben a gárda a dán Midtjyllandtól.)

Mindkét együttes bajnokit játszott szerdán: a Valcea 27–22-re nyert a Craiova ellen, a Győr 45–28-ra verte meg a Békéscsabát. A Valcea irányítója, Alicia Fraga Fernández már a harmadik mérkőzést kénytelen kihagyni sérülés miatt.
Az ETO csoportelsőként a másik román csapattal, a CSM-mel találkozik a negyeddöntőben, ellenfele a csoport negyedikjeként az 1. csoport győztesével játszik, amely a Metz vagy az Esbjerg is lehet, függően a Fradi rosztovi és a franciák dániai vendégjátékának eredményétől.

SIÓFOK–KASTAMONU

Fotó: MTI – Bodnár Boglárka

Egy kieséses párharcot – még selejtezőben – már lejátszott a címvédő SKC úgy, hogy idegenben tetemes előnyt szerzett, majd otthon kevesebbel kapott ki. (Nantes ellen 32–24, illetve 29–34). Most még annál is nagyobb az előny – 9 gól – a „magyar-mumus” Kastenoglu ellen, amely a korábbi fázisban kiverte a Vácot és a csoportban megelőzte a DVSC-t.

Gyakran szoktam mondani, hogy egy kupapárharc első mérkőzése nem csak az eredményről szól. Fontos, hogy minél többet tanuljunk a másikról, ugyanis ez alapozhatja meg egy visszavágó és egy párharc sikerességét. Jó eredményt értünk el Törökországban, de ami ennél is fontosabb, hogy tapasztaltunk, kiismertük a másikat. A második játékrészben érezhettük, hogy ellenfelünknek van egy olyan fokozata, ami kellemetlen. Egy harcos csapatot ismertünk meg, mely nem adja fel könnyen. Ezért is fontos, hogy a megszerzett előny tudatában egy pillanatra se engedjünk ki. Végig koncentráltan kell kézilabdáznunk. Tomori Zsuzsanna kiesése szomorúvá tesz, de vannak fontosabb dolgok a kézilabdánál. Az egyik legmegbízhatóbb játékosom, aki elöl és hátul is folyamatos, stabil teljesítményre képes. Látom rajta, hogy élvezi a kézilabdát, és még az idén várjuk vissza. Szombaton azért lépünk pályára, hogy kiszolgáljuk a közönségünket, ez lebeg a szemünk előtt, illetve az elődöntő” – nyilatkozta szokásos meccs előtti interjújában Tor Odvar Moen edző a siófokiak honlapjának.

KÉZILABDA-KUPAMÉRKŐZÉSEK. NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, középdöntő, 6. játéknap. Sport1 13:45 HK Rosztov-na-Donu–FTC-Rail Cargo Hungaria (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Takács Gabriella, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 15:45 Győri Audi ETO KC–SCM Ramnicu Valcea (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Pigniczki Krisztina, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila). NŐI EHF-kupa, negyeddöntő, viszavágó. Sport1 17:45 Siófoki KC– Kastamonu Belediyesi GSK (kommentátor: Bartha Zoltán, riporter: Molnár Zsolt, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila),