Féltucat angol dartsos a Marshall Arenában • SportTV

Féltucat angol dartsos a Marshall Arenában

Sport TV avatar Sport TV 2020. 07. 20. 01:51    
Olvasási idő: < 1 perc

A harmadik napon még mindig az első forduló öt mérkőzésére kerül sor a Milton Keynes-i World Matcplay-versenyen. Ha a szereposztás nem is olyan tündöklő, mint az első két napon volt, remek dartsosok csapnak össze, és talán a védő Rob Cross kieséséhez hasonló szenzáció is előfordulhat a hétfői versenynapon. Kérdés, az összesen hat angol közül a biztos kettőnél mennyivel több jut el a legjobb 16 közé.

Gerwym Price szokásos győztes mozdulata. Bemutathatja-e ismét hétfőn este a Danny Noppert elleni meccs után is? (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Az első pár kiemeltje Dave Chisnall, aki a 10. kiemelést kapta. Chizzy már nem kevesebb mint öt alkalommal elérte a negyeddöntőt, de ammál tovább még sosem jutott a viadalon. Ha most túljut Vincent van der Voorton, aki csak egyszer volt negyeddöntős ­ de 11 évvel (!) ezelőtt, a következő körben  a Gurney–Evans találkozó győztesével meccsel, azaz nem  lehetetlen az újabb továbblépés, ám utána a Wright–Durrant csata győztese jön…, szóval nagyot kell alakítania, ha egyéni csúcsot akar elérni a tornán.

Ian White már sokszor megverte Joe Cullent, ugyanerre készól a harmadik World Matchplay-versenynapon is (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A második pár színagol, a mindig, mindenhol titkos esélyes Ian White Joe Cullennel meccsel, akit többnyire legyőzött eddig.

A harmadik mérkőzés két résztvevője Daryl Gurney és Ricky Evans is jól ismeri egymást, ez már a 9. csatájuk lesz a PDC berkeiben. Érdekesség, hogy legutóbb egy éve és egy hete találkoztak, akkor is a World Matchplay első körében (persze még Blackpoolban) és azt a csörtét az északír zárta győztesen az angollal szemben, majd elment egészen az elődöntőig, de ott kikapott a későbbi győztes Crosstól, aki az idén az első körben kizúgott.
A negyedik párban lép fel az est legmagasabb világranglistás helyezésű játékosa, Gerwyn Price, akinek a holland Danny Noppert lesz az az ellendele.  A walesinek egy kicsit hazája becsületéért is kell játszania, mert vasárnap a titkos meglepetésre ”jelöltek” egyike, a honfitárs Jonny Clayton nagy verést kapott a tavalyi döntős Michael Smithtől. A meccs győztesére a másik tiszta angol párosítás továbbjutója vár, azaz vagy a korábbi kétszeres PDC-világbajnok Adrian Lewis, vagy az örökifjú veterán Steve Beaton. Utóbbinak van a legrégebbi legalább elődöntős helyezése a hétfői tíz játékos közül, nem kevesebb mint 19 esztendeje jutott el a legjobb négy közé, ahol a később a döntőben a nagy Phil Taylortól kikapó Richie Burnett-től szenvedett vereséget.

Kapcsolódó

WORLD MATCHPLAY, a harmadik nap programja

Dave CHISNALL (angol, 10. kiemelt)–Vincent VAN DER VOORT (holland)
Örökmérleg: 7–3. Legutóbbi mérkőzés: Chisnall–Van der Voort 3–1, világbajnokság, a 64 között, 2019. 12. 19. Legjobb World Matchplay-szereplés: negyeddöntős (2013, 2014, 2015, 2016, 2018), ill. negyeddöntős (2009)
Ian WHITE (angol, 11. kiemelt)–Joe CULLEN (angol)
Örökmérleg: 11–3. Legutóbbi mérkőzés: White–Cullen 6–1, Players Championship-verseny, Barnsley, negyeddöntő, 2019. 10. 14. Legjobb WMp-szereplés: negyeddöntős (2015), ill. negyeddöntős (2018)
Daryl GURNEY (északír, 7. kiemelt)–Ricky EVANS  (angol)
Örökmérleg: 4–4. Legutóbbi mérkőzés: Gurney–Evans 10–7, World Matchplay, a 32 között, 2019. 7. 13. Legjobb WMp-szereplés: elődöntős (2017, 2019), ill. 1. fordulós (2019)
Gerwyn PRICE (walesi, 3. kiemelt)–Danny NOPPERT (holland)
Örökmérleg: 3–2. Legutóbbi mérkőzés: Price–Noppert 10–3, UK Open, a 64 között, 2020. 3. 6. Legjobb WMp-szereplés: negyeddöntős (2015), ill. 1. forduló (2019)
Adrian LEWIS (angol, 14. kiemelt)–Steve BEATON (angol)
Örökmérleg: 9–6. Legutóbbi mérkőzés: Lewis–Beaton 6–3,  Players Championship-verseny, Barnsley, negyeddöntő, 2020. 2. 8. Legjobb WMp-szereplés: döntős (2013), ill. elődöntős (2001)

DARTS WORLD MATCHPLAY, Milton Keynes, 3. nap. Sport1 19:00  az első forduló mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)