Fradi-cél: folytatni a felzárkózást • SportTV

Fradi-cél: folytatni a felzárkózást

2020. 10. 24. 12:53    
Olvasási idő: 2 perc

Sajnos, a Covid-hullám a Győri ETO-t is utolérte, így a két tervezett magyar zöld-fehér csapat közül csak a Fradit tudjuk mutatni szombaton. Második meccsként pedig a dán bajnok mérkőzését közvetítjük ugyanebből a csoportból, Franciaországból.

(Fotó: fradi.hu)

 FTC–KRIM LJUBLJANA

Elek Gábor csapata az éppen előtte álló szlovén bajnokot fogadja, s az esetleges két ponttal minimum egy helyet előre lép a táblázaton. Aktuális ellenfele a második legtöbbszörös BL-induló: 26. alkalommal szerepel az elitligában, mi több, kétszer meg is nyerte.
“Tiszteletet vívott ki magának a Krim továbbá a futó szezonban elért eredményeivel is. A Viperstől egyetlen góllal kapott ki (26-27), a Rosztov-Don otthonából elcsent egy pontot (23-23), s bár a Metz viszonylag könnyedén verte (33-27), a Bietigheim ellen hatgólos hátrányt fordított a maga javára (28-26). Vagyis, óriási hiba lenne legyinteni Uros Bregar együttesére, amely egyébként a nyáron alaposan átalakult.
Az Alja Varagic, Polona Baric, Nina Zulic hármas összesen száznegyvenkilenc gólt lőtt az előző BL-kiírásban, de most egyikük sem segíthet: Zulic a Kastamonu játékosa lett, Baric visszavonult, Varagic pedig gyermeket vár. Rajtuk kívül Tamara Mavsar visszavonulása érinthette érzékenyen Bregart, ugyanakkor Brzin, Vesligaj, Rebicova, Snopova, Mamic és Klobucar távozása nem hagyott mély nyomokat. Az érkezők közül az Amorimhoz hasonló felépítésű brazil, Viera nagyon bevált, de igazoltak francia (Oceane Sercien-Ugolin), szerb (Jovana Risovic), montenegrói (Branka Konatar) és horvát (Matea Pletikosic) kézilabdázót is. A nyáron tehát az elmúlt évekhez képest nagyon nemzetközivé vált a Krim kerete, összesen hét náció képviselteti magát a szlovénok öltözőjében” – mutatja be a fradi.hu, a zöld-fehérek klubhonlapja a szombat délutáni ellenfelet.
A mérkőzésen jelen lehetnek szurkolók is az Érd Arénában, természetesen az egészségügyi előírások maximális betartásával. A Fradi továbbra is nélkülözni kénytelen számos kulcsjátékosát (elképzelehetző, hogy Julian Bahnke már bevethető lesz) , de Esbjergben megmutatta a csapat: ebben az összetételben sem teljesen esélytelen a BL-ben a pontszerzésre.
A Fradi amúgy 1996 óta 4-ből 3-szor legyőzte hazai pályán a BL-ben a Krimet – jó volna tovább növelni az előnyt!…

Kapcsolódó

FTC–KRIM örökmérleg


Összesen: 9 mérkőzés, 4 FTC-győzelem–0 döntetlen–5 Krim-siker/ 115–104-es gólkülönbség. Ebből az FTC pályaválasztásával: 4–3–0–1/ 111–98. A legelső mérkőzés: FTC–Krim Electa Ljubljana 27–24 (13–15), 1996. 11. 17., BL, csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: FTC-Rail Cargo Hungariat–RK Krim Mercator Ljubljana 31–27 (16–11), 2019. 3. 10., BL, középdöntőcsoportkör. A legutóbbi három magyarországi BL-mérkőzés: 23–35 (1997–98, csoportkör), 30–26 (2012–13, csoportkör), 31–27 (2019–­20, középdöntő csoportkör)

METZ–ESBJERG

Négy-négy mérkőzés után a Metz 4 ponttal áll a csoportban a 4., az Ebjerg 3-mal az 5. helyen. A dán bajnok a múlt héten végletekig izgalmas mérkőzésen remizett Kristiansandban, míg a Metz helytállt, de négy góllal mégis alulmaradt Rosztovban. Utóbbi meccsen egyébként Neline Mocandy bizonyult a legeredményesebbnek 6 góllal, de ezzel csak ideig-óráig tudta versenyben tartan csapatát.
A két együttes mindössze harmadik BL-meccsét vívja egymással. A legutóbbi kiírás középdöntőjében voltak azonos csoportban, a metzi találkozó 31–31-es döntetlennel ért véget, Esbjergben a hazaiak egyetlen góllal, 30–29-re nyertek úgy, hogy a félidőben még öt góllal vesztésre álltak (14–19).

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, A-csoport. Sport1 15:45 FTC-Rail Cargo Hungaria–RK Krim Mercator Ljubljana  (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Tóth Tímea, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:45 Metz Handball–Esbjerg Handbold  (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Takács Rita)