Boateng és Alaba követte el a legtöbb bűnt • SportTV

Boateng és Alaba követte el a legtöbb bűnt

2021. 01. 16. 08:37    
Olvasási idő: < 1 perc

Elkészült az a hibalista, amely összegzi, a Bayern München legutóbbi 16 tétmérkőzésén kapott 23 góljából ki hányban és milyen mértékben hibázott a csapatból. A legtöbb gólban Jérome Boateng és David Alaba volt benne.

A Bayern München a Bundesligában legutóbb több mint 80 napja, október 24-én, a Frankfurt ellen hozott le mérkőzést kapott gól nélkül (5-0), azóta 10 bajnokin, 5 BL-meccsen, illetve 1 kupamérkőzésen összesen 23-at kapott. (A BL-ben egy shutoutja azért akadt ebben a periódusban, a december 9-i, Lokomotiv Moszkva elleni 2-0.) A kapott gólok többsége egyéni hibákból, illetve rossz összpontosításból született, a Bild most azt szedte össze, melyik gólnál ki hibázott. Két kategóriát állítottak fel: az egyértelmű hibát elkövetőkét, illetve akik benne voltak egy-egy gólban.

A 21 kapott gólból összességében 17 játékos vállalt részt különböző mértékben, a súlyos hibák terén David Alaba és Jérome Boateng a listavezető négy-négy esettel. A Hertha és a Salzburg ellen mindketten egy-egy bakot lőttek, emellett Alaba a Dortmund és a Mönchengladbach, posztttársa pedig az RB Leipzig és a Mainz ellen követett el szarvashibát. A „bűnrészesség” terén Boateng a listavezető négy góllal, így aztán aligha meglepő, hogy az összesített listát is ő vezeti (8 kapott gólban volt benne), megelőzve Alabát (7), Sülét (5) és Pavard-t (5). A kapus Manuel Neuer szerepét mindössze két gólnál emelték ki, szarvashibának tartják a Hoffenheim ellen összehozott tizenegyesét, míg a Stuttgart ellen csak kisebb hibát csinált, midőn Wamangituka passza után kifutott Coulibaly elé, de elszámolta magát.

Egyértelmű hibát elkövetők: Alaba (4), Boateng (4), Süle (3), Pavard (3), Müller (2), Sané (2), Lewandowski (2), Davies (1), Kimmich (1), Sarr (1), Hernández (1), Goretzka (1), Javi Martínez (1), Neuer (1), Arrey-Mbi (1)
Gólokban benne lévők: Boateng (4), Alaba (3), Süle (2), Pavard (2), Lewandowski (2), Tolisso (2), Davies (2), Sarr (1), Müller (1), Hernández (1), Sané (1), Goretzka (1), Zirkzee (1), Neuer (1)
A Sport TV élőben közvetíti a Bundesliga 2020-2021-es idényét.