Veszprém: ukrán feladat a második helyért • SportTV

Veszprém: ukrán feladat a második helyért

2021. 02. 17. 11:10    
Olvasási idő: 2 perc

Tovább hömpölyög az európai kézikupafolyam. A szerdai „hullámok” közül a legfontosabb a veszprémi, de mutatunk egy másik meccset ugyanabból a BL-csoportból, no meg egyet az Európa-ligából is.

Davis Davis edző leszakítaná az ukránokat (Dotó: veszpremhandball.hu)

CSZKA–ALINGSAS

24 órán belül újra összecsap az orosz és a svéd együttes. Ugyanott, a Dinamo Sportpalotában, ahol egy nappal korábban, csak most a tényleges házigazda, a CSZKA lesz a pályaválasztó. Az orosz együttes a keddi mérkőzést 16–5-ös (!) félidő után 31–23-ra megnyerte. Ritka az ilyen „sűritett párharcokban” a visszavágás, hamarjában a magyar résztvevős csatákat (FTC–Vipers, Peliszter–Tatabánya) említsük. Most sem valószínű, hogy a svédek fordítsanak, legfeljebb arra kell vigyázniuk, hogy ne engedjék ki a kezükből az egész első félidőt, mint egy nappal korábban…

 

VESZPRÉM–ZAPORIZZSJA

Petar Nenadics az ukrajnai tízes után újra megszórhatná a Motort… (Fotó: veszpremhandball.hu/Vörös Dávid)

Gyakorlatilag kulcsmérkőzés a B-csoport 2. helye szempontjából. Az élen száguldó Barca előnye behozhatatlan, a magyar rekordbajnok három ponttal vezet a Zaporizzsja előtt. Ha megnyeri a szerda esti összecsapást, ha matematikailag még nem is, gyakorlatilag biztosnak tekinthető a második hely megszerzése, amely vagy közvetlen negyeddöntőt ér, vagy ha az EHF a női mintára a B-verzió mellett dönt, akkor a Porto, Elverum, Szeged (!), Vardar négyes valamelyike elleni nyolcaddöntős párviadalt jelent.
A két csapat összesen 7 alkalommal találkozott korábban a BL-ben, ezekből a Motor csak egyet nyert meg, a legutóbbi öt alkalommal 2014 óta mindig a veszprémi csapat diadalmaskodott.  A fordított pályaválasztással lejátszott meccsen Ukrajnában a hazaiak a szünetben még 18–17-re vezettek, ám végül mégis 37–34-es vendéggyőzelem született. A Motor tavaly utolsó hat BL-meccsét mind megnyerte, 2021-et viszont egy nagy különbségű, 34–23-as kieli vereséggel kezdte.50 góljával – amiből 10-et éppen Zaporizzsjában szerzett – Petar Nenadics a Veszprém legeredményesebb játékosa, ez 4-gyel több mint az ukréánok fehérorióosz házi gólkirályáé, Vjacseszlau Bohané.
Két nyilatkozat a veszpréni klubhonlap szokásos mérkőzés előtti gyűjtéséből.
David Davis edző: „Szeretnénk megtartani a második helyet a csoportban, hiszen sajnos az elsőt már szinte lehetetlen elérni. Nyerni akarunk itthon. A Zaporizzsja remek együttes, és kiváló szezont futnak eddig. Három pont lemaradással állnak mögöttünk, bár egy meccsel kevesebbet is játszottak, szóval jelenleg ők a legveszélyesebbek ránk nézve. Meg kell nyernünk a találkozót, hogy leszakítsuk őket magunkról. Komolyan vesszük a mérkőzést, de tiszteljük az ellenfelet.”
Petar Nenadics, házi gólkirály: „Azt szeretném látni a Motor ellen, hogy folytatjuk a győztes szériánkat. Számunkra nagyon fontos, hogy visszaszerezzük a játékunk ritmusát. A másik fontos dolog, hogy megnyerjük a meccset, így is készül a csapat.”

BARCA–NANTES

A Barca mind a 11 csoportmeccsét megnyerte eddig, fantasztikus, 81-es gólkülönbséggel. Egyetlen pont elég lenne, hogy matematikailag is megnyerje a B-csoportot. A Nantes a múlt héten két BL-találkozón is győzött, először első hazai győzelmeként 38–29-re megverte az Aalborgot, majd  Zágrábban is jobbnak bizonyult 34–24-re. A francia együttes az idegenben megszerezhető 8 pontból 6-ot elvitt, beleértve az akkor még legfrissebb BL-trófeája megszerzése előtt álló Kiel legyőzését is. Két spanyol szélső a két klub legeredményesebb játékosa a BL-sorozatban: Aleix Gómez 51 góllal a katalánoké, a volt Barca-játékos Valero Rivera 47-tel a Nantes-é.

FÉRFI KÉZILABDA EUROKUPÁK, csoportkör. Sport1 16:45 GK CSZKA Moszkva–Alingsas HK El-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Takács Rita); Sport1 18:45 Telekom Veszprém KC–HK Motor Zaporizzsja BL-csoportmérkőzés  (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 20:30  Barca Lassa–HBC Nantes BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Petur András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András)