Győr: a 10 szép, kerek szám… • SportTV

Győr: a 10 szép, kerek szám…

2022. 01. 19. 15:13    
Olvasási idő: < 1 perc

Kilenc eddigi BL-csoportmeccséből kilencet megnyert a Győri Audi ETO KC a BL 2021–22. évi kiírásában. A cél: tízből tíz!

Anbros Martín folyamatos összpontosítást kér és vár al játékosaitól a szlovén bajnok ellen is (Fotó: Getty Images)

Minden esélye megvan erre a magyar rekordbajnok, ötszörös BL-győztes győrieknek. A történeti eredmények is erre utalnak, a több mint 21 évvel ezelőtti kezdő két döntetlenje óta a két együttes egy másik remi kivételével valamennyi összecsapásán ETO-siker született, a győri találkozókon pedig csak hazai győzelem.

Az Audi ETO idei két mérkőzése közül a Sävehof ellenit halasztani kellett, a Metz elleni meg a szokásos biztos sikerrel ért véget. Utóbbin a norvég Veronica Kristiansen 10 góllal járult hozzá a győzelemhez.
Az ETO valamennyi csoportmeccsén eddig 30 gól fölött dobott, 317 gólja 35.2-es meccsenkénti átlagnak felel meg. Múlt szombaton a Krim az első félidőben csupán ötször talált be az Odense kapujába, nem véletlen tehát 24–19-es veresége a végén. A szlovén bajnok 5 ponttal a 6. a B-csoportban, eggyel megelőzve a Sävehofot, az ETO természetesen vezet 18 pontjával.
Az ellentétes párosításban félidei egyólos vezetés után ötgólos győri siker született. Mindkét edzőt megszólaltatta az európai szövetség honlapja.
Natasa Gyerepasko, a Krim orosz vezetőedzője: „Úgy vélem, a győrieké jelenleg Európa legjobb csapata. Roppant gyorsan  játszanak, agresszíven védekeznek. Annak ellenére, hogy tisztában vagyunk a kvalitásaikkal és a hazai pálya előnye is mellettük szól, mi is szeretnénk megmutatni képességeinket.”
Ambros Martín, a győriek spanyol mestere: „A játékosaim nemcsak tehetségesek, hanem az eszüket is használják, ami a nehéz pillanatokban a problémákat előnyökké változtatja. A Krim ellen az egész meccsen koncentrálnunk kell: a Krim nagyon jó csapat, a játékosai tehetségesek és jó fizikumúak.”

Kapcsolódó

GYŐR–KRIM KUPAMÚLT


Összesen: 21 mérkőzés, 18 Győr-győzelem, 3 döntetlen, 0 Krim-siker / 642–502-es gólkülönbség. Győrben: 10–9–1–0 / 300–240. Az első mérkőzés: RK Krim Neutro Roberts–Győri Graboplast ETO 27–27 (11–15), Ljubljana, 2001. 1. 13., BL-csoportmérkőzés. A legutóbbi mérkőzés: RK Krim Mercator Ljubljana–Győri Audi ETO KC 26–31 (12–13), Ljubljana, 2021. 9. 18., BL-csoportmérkőzés

NŐI KÉZILABDA BL, csoportkör. Sport1 18:30 Győri Audi ETO KCRK Krim Mercator Ljubljana (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea)