Női kézis kupaszombat, Fradival, Váccal • SportTV

Női kézis kupaszombat, Fradival, Váccal

2022. 02. 05. 15:49    
Olvasási idő: 2 perc

Két magyar kupacsapatot is mutatunk szombati kézis meccstriónkban. A Fradival kezdünk a BL-ben az örök rivális Rosztov ellen, majd a BL-címvédő Vipers következik, s végül a Vác dániai fellépésével fejezzük be a hármas progranot.

Talán éppen így születik egy győztes gól "receptje" - Fradi-időkérés (Fotó: fradi.hu)

FTC–ROSZTOV

Még a szokottnál is nehezebb helyzetben várja a Rosztov-Don elleni találkozót az FTC, kiszen most már Bíró Blanka, az együttes klasszis kapusa is a sérültlistára került, rajta kívül még Julia Behnke sem szerepelhet. Ráadásul a csapat két egymást követő meccsét elvesztette a BL-ben, ne is gondoljunk rá, hogy ez a rossz sorozat tovább folytatódhat!
„Úgy készülünk, hogy teljes kerettel érkezik a Rosztov, nem szeretnénk kellemetlen meglepetést, legfeljebb, ha valaki nem játszik végül, annyival könnyebb a helyzetünk. Tudjuk, hogy ez döntő fontosságú meccs, és ezt érzem is az edzéseken. Két sikertelen meccs van a hátunk mögött, ami csalódás, de úgy vagyunk vele, hogy itt a lehetőség előttünk, meg kell ragadnunk. Gábor mindig azt mondja, hogy nem a meccs napján kell ráhangolódni a küzdelemre, hanem egész héten úgy kell dolgozni, és most mindenki ennek megfelelően vetődik a labdákért, vagy úgy faultol” – nyilatkozta Márton Gréta, az együttes válogatott szélsője a klub honlapjának.
Az orosz csapat ellen tavaly szeptemberig katasztrofális volt a Fradi mérlege, 12 meccsből csak egyet nyertek meg és csupán egyszer remiztek a zöld-fehérek, tízszer viszont alulmaradtak. Tavaly ősszel megtört a jég, Rosztovban igazi bravúrgyőzelmet aratott a magyar bajnok, a 20–19-es győzelemből Emily Bölk 6, Márton Gréta és Klujber Katrin 4-4 góllal vette ki a részét.
Erre a bravúrra kellene visszaemlékezni és megpróbálni az ismétlést Érden az FTC kézilabdázóinak, bármennyire is megtizedelte a csapatot a sérülési és betegségi hullám.

VIPERS–METZ

A Vipers 11 mérkőzésen 16, a Metz 14-et 10-ből. Az előző körben a címvédő az outsider török Kastamonut 11 góllal intézte el (35–24).  74 góllal Nora Mörk a ,második a BL góllistáján, 7-tel van elmaradva a listavezető Cristina Neagutól (CSM). A Metz is a Kastamonuval randevúzott legutóbb, 33–25-re nyert a török bajnok ellen. Számos játékossal hosszabbított szerződást, egyedül a balátlövő Orlane Kanor jelentette be, hogy a bukaresti Rapidba távozik a nyáron. A Metz a két csapat eddigi 7 meccséből 4-et nyert meg, beleértve a fordított párosítás 23–18-át is. A Vipers edzője, Ole Gustav Gjekstad így nyilatkozott: „A franciaországi meccsen nem éreztem, hogy saját színvonalunkon játszottunk volna. Most nagyon fontos, hogy megtartsuk második helyünket a csoportban. A legjobbunkat akarjuk adni. A csapatfejlődött a szeptemberi meccs óta,, reméljük, a képességeinknek megfelelően tudunk teléjesíteni itthon.” 

VIBORG–VÁC

A váci együttes Európa-liga csoportja másodikjához látogat, amelytől itthon csupán egy góllal kapott ki.
„Megint egy nehéz mérkőzés vánk ránk a hétvégén, a Viborghoz kell látogatnunk. Hazai pályán nagyon jó mérkőzést vívtunk ellenünk, szeretnénk most is egy ilyent összehozni. A régi sérültektől eltekintve teljes a keretünk” – mondta a klubhonlap video-miniinterjújában Ottó Katalin, a csapat edzője.
„Ha védekezésben és támadásban ugyanolyan teljesítményt tudunk nyújtani, mint az első meccsen, nem vagyunk esélytelenek, sőt akár pontszerzés is elképzelhető” – tette hozzá Aron Anita, a csapat irányítója.

A táblázatot a Ramnicu Vilcea vezeti 4 ponttal, jobb gólkülönbséggel az ugyanennyi pontot gyűjtő Viborg előtt, a csoportharmadik Chambrey-nak 2 pontja van, a Vác most szeretné elkezdeni a pontgyűjtést.

KÉZILABDA NŐI NEMZETKÖZI KUPÁK. Sport1 15:45 FTC-Rail Cargo Hungaria–Rosztov-Don BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport1 15:45 Vipers Kristiansand–Metz Handball BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet); Sport1 19:45 Viborg HK–Váci NKSE El-csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)