Az első magyar pont(ok)ban bízva • SportTV

Az első magyar pont(ok)ban bízva

2022. 11. 01. 15:52    
Olvasási idő: 2 perc

Mindhárom csapatunk vereséggel rajtolt a kézilabda Európa-liga csoportkörében. Remélhetőleg a második körben már megszületik az első, vagy esetleg még több pontunk is a második számú európai sorozat főtábláján.

A Fradi már edzett az új, zöld tónusú Riz Levente sportcsarnokban , ahol hazai El-meccseit játssza majd. Pásztor mester tanítványai stílszerúen győzelemmel "foglalhatnák el" új hazai pályájukat... (Fotó: fradi.hu)

FEJÉR-B.Á.L. VESZPRÉM–SCHAFFHAUSEN  (A-csoport)

Mindkét csapat vereséggel kezdett, a magyar együttes Göppingenben, a svájci otthon kapott ki a Montpellier-től. A Kadetten 2021 decembere óta nem nyert idegenbeli meccset az Európa-ligában, akkor Athénban sikerült győznie. Az európai debütáns Fejér-B. Á. L. egy mérkőzést nyert otthonában, a selejtezősorozatban legyőzte a Chambéryt, ezzel jutott el a sorozat főtáblájára. A múlt hét végén a veszprémi kiscsapat kikapott a veszprémi nagycsapattól, a Telekomtól 48–27-re a magyar bajnokságban, a Schaffhausen a svájciban 38–33-ra legyőzte a St. Gallent.

 FERENCVÁROS–YSTAD (B-csoport)

 Ez a két csapat is vereséggel kezdett az El csoportkörében, a Fradi 43–39-ra kapott ki Reykjavíkban a Valurtól, az Ystad pedig hazai pályán maradt alul a francia PAUC Handball ellen 33–29-re.
A 43 góllal az FTC kapottgól-átlaga 31.2gólra nőtt. A csapat erőssége az irányító Lékai Máté játéka, ő volt csapata legeredményesebbje 9 találattal, s aligha kérdéses, meghatározó teljesítménye az együttes egészének játékában. Az FTC otthon egy meccset vesztett az európai kupaszíntéren otthon, 34–29-re kapott ki a szlovén Cimer Kopertől még 2009-ben, az akkor még létező KEK-ben.
A hazai bajnokságban halvány rajt után az Ystad visszakapaszkodott, hárommeccses győzelmi sorozatával feljött a táblázat 5. helyére.
Az EHF honlapja Nagy Bence balátlövőt idézi a Fradiból: „A szezonnak ebben az időszakában fontos, hogy hosszú kispadunk legyen. Két játékosunk visszatért sérüléséből az előző bajnoki mérkőzésen, és éltek a lehetőséggel. Úgy gondolom, hogy a pályán vagyunk, jó úton haladunk, és tovább kell mennünk azon.”
a mérkőzést a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban játsszák, ahol a Fradi hazai El-meccseire sort kerítenek.

NEXE–BALATONFÜRED (C-csoport)

A Nexe a Skjern elleni 30–29-es győzelem után fogadja a füredieket. Az El  legutóbbi két szezonjában az első két fordulóban a Nexe nem vesztett meccset. A Balatonfüred az első körben ötgólos vereséget szenvedett a Granollerstől. Mindkét együttes megnyerte legutóbbi mérkőzését a hazai bajnokságban, a Nexe 28–24-re megverte a Ribera Kastelát, a BKSE 38–24-re legyőzte a Csurgói KK-t. Az EHF-kupában már találkoztak, a 2014–15-ös kiírás D-csoportjában a Nexe Füreden 31–19-re győzött, a nasicei visszavágón viszont a magyar együttes volt a jobb, 28–27-re.
„Ha a játékosok mindent betartanak, amiben megállapodtunk és videóelemzéssel felkészültünk, akkor nagyon gyorsan ráerőltetjük a játékmódunkat ellenfelünkre, és akkor nem lesz gond. Hazai pályán játszunk, és mint mindig, most is hangos szurkolást kapunk majd a lelátóról, ami minden bizonnyal nagy előnyünk lesz” – nyilatkozta Bnko Tamse, a horvátok mestere az európai szövetség kupahonlapján.
FÉRFI KÉZILABDA EUROLIGA, csoportkör, 2. forduló. Sport2 16:15 Fejér-B. Á. L.-Veszprém–Kadetten Schaffhausen (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport2 18:45 FTC–Ystads IF HF (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Kopornyik Zsolt, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita);
Sport2 20:45 RK Nexe–Balatonfüredi KSE (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Deli Rita)