Roppant nehéz feladat áll a Fradi előtt • SportTV

Roppant nehéz feladat áll a Fradi előtt

2022. 12. 04. 15:39    
Olvasási idő: 2 perc

Ma ismét négy női nemzetközi kupameccset közvetítünk, de mindhármat élőben a Sport1-en, egyet az AMC Mikrón (a szokásos esti ismétléssel) , s még „kibeszéljük” a hétvégét a Harmadik Félidőben is. A legnehezebb feladata csapataink közül az FTC-Rail Cargo Hungariának lesz, amelynek Bukarestben kell helytállnia a BL egyik legerősebb csapata, a helyi CSM ellen,

Az esztendő végének legnagyobb feladata a bukaresti meccs a Fradinak (Fotó: fradi.hu)

EURÓPA-LIGA

„A Praktiker Vác két napon belül másodszor megmérkőzik a svájci  SC Brühllel. Most papíron a helvétek a pályaválasztók, de a mérkőzést Vácott játsszák.
A szombati négygólos győzelem (30–26) után meg kellene őrizni ezt az előnyt, ez alighanem sikerülni fog a Duna-partiaknak.

A „magyar-román hétvége” negyedik tétele a két BL-csata és a siófokiak El-küzdelme mellett a Mosonmagyaróvár mérkőzlése a román kólistavezető Buzau ellen.
„Alaposan feltérképeztük a Buzau csapatát, pontosan tudjuk tehát, hogy nagyra törő terveik vannak, amihez hozzárendelték a megfelelő játékoskeretet. Minden poszton van két komoly tudású, tapasztalt, hazai vagy külföldi kézilabdázójuk, akik fizikálisan is tökéletesen megfelelnek a játékukhoz. A román élvonalbeli bajnokságban igazolták a stabilitásukat, az eredményességüket, azt a sok energiát, amit a sportágba fektetnek. A magyar bajnokságban is találkozunk kiváló csapatokkal, de ennek a nemzetközi találkozónak egészen más a rangja, a jelentősége. Az esélyeket illetően nehéz nyilatkozni, mert egyrészt két teljesen különböző játékstílus fog találkozni, így nagy jelentősége lesz a napi formának annak, hogy mennyit enged majd az ellenfél. Másrészt a felkészülésünk sem volt zökkenőmentes, több hétig nem tudtunk együtt készülni, a távollévő játékosainkat pedig sérülések zavarták, a kelleténél kevesebbet játszottak. Fiatal csapatként, nagy tapasztalatunk sincsen a nemzetközi mezőnyben, de mindezeket félre fogjuk tenni, teljes szívvel fogunk küzdeni azért, hogy a csoportkörbe jussunk. Ines Ivancokon kívül mindenki hadra fogható lesz, a legjobb tudásukkal készülünk erre a találkozóra, amelyet egyértelműen ünnepként kezelünk. Olyan teljesítményt akarunk nyújtani, amivel elégedettek lesznek a szurkolóink, ami felhelyezi Mosonmagyaróvárt a nemzetközi kézilabdázás térképére” – nyilatkozta Gyurka János vezetőedző az óváriak honlapján, s ennél kerekebb előzetes nem is szükséges a találkozó előtt.

CSM BUCURESTI–FTC

A találkozó rangját jelzi, hogy az EHF-nél ez lett a hét mérkőzése. A a gyenge szezonkezdet után az FTC nagyszerűen visszakapaszkodott, és hét pontjából ötöt szerzettegy hárommeccses veretlenségi sorozatban. A CSM vereséget szenvedett a 6. fordulóban, mivel az európai csúcskupában eddigi legjobb szezonkezdetét a Vipers Kristiansand rontotta el. A román sztár, Cristina Neagu, az EHF EURO 2022 All-star balátlövője 40 gólt szerzett ebben a szezonban. A női EHF Bajnokok Ligája góllistájának 6. helyezettje, és mindössze 50 gólra van szüksége ahhoz, hogy elérje az 1000 gólt, harmadik játékosként a BL történeltében.
Az FTC jobbátlövője, Klujber Katrin , aki az EHF EURO 2022 All Star-csapatába is bekerült, 50 góljával a Bajnokok Ligája idei szezonjának gólkirálya. Az elmúlt öt szezonban a két csapat 10 alkalommal találkozott egymással, a CSM hét győzelmet aratott az FTC három sikere mellett; a román csapat mind az öt hazai pályán lejátszott mérkőzését megnyerte.
„A nemzetközi versenyek után mindig nehéz újrakezdeni, időbe telik, mire a csapat arra a szintre ér, ahol októberben voltunk. Még soha nem nyertünk Bukarestben, most sem lesz könnyű dolgunk, de remélem, sikerül legalább egy pontot szereznünk” – idézi az EHF honlapja Elek Gábort, a Ferencváros mesterét.

NŐI EURÓPA-LIGA, 3. selejtező kör, első mérkőzések. Sport1 13:45 LC Brühl Handball–Praktiker Vác (kommentátor: Haraszti Ádám, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:45  Motherson Mosonmagyaróvár–Gloria Buzau (kommentátor: Bartha Zoltán, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila).
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 7. forduló. AMC Mikro 14:00 (ism.: Sport1 21:00)  Krim Ljubljana–Odense Handbold (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Boros Attila); Sport1 15:45 CSM Bucuresti–FTC-Rail Cargo Hungaria  (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Deli Rita, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila)­
Sport1 19:30 Harmadik Félidő kézilabda-magazin (műsorvezető: Petur András)