Irány a csendes mód! • SportTV

Irány a csendes mód!

2024. 04. 12. 10:11    
Olvasási idő: < 1 perc

A Sport TV kísérleti jelleggel elindítja a „Csendes mód” című kampányát, amelynek keretében az olasz mérkőzések előtt a klubindulókat vágatlanul, kommentátori hang nélkül lehet élvezni. Élőben, egyenesen a lelátóról.

Reméljük, most igaz lesz ránk, amit Simon & Garfunkel énekel a Sound of Silence című számában: „…és senki sem merte megzavarni a csend hangját”. Sokan, sok helyen és sokféleképpen jelezték már, hogy kedvenc csapatuk mérkőzése előtt szeretnék meghallgatni a szurkolók előadásában együttesük himnuszát. A „Már megint belebeszél a kommentátor!” vagy a „Miért nem sikerül időben kiérni a stadionba?”, esetleg a „Minek kell még ez a reklám is?” tartalmú kommentekből az idézhetők számát nyilván könnyebb megszámolni, mint az idézhetetlenekét, de most, úgy tűnik, mindegyik célba ért. Legalábbis nálunk.

Nyilván eltévedt műholdjelek, égszakadás-földindulás vagy a modern technika bármikor közbeszólhat, de ha sikerül ezekkel dacolni, meg magunkat fegyelmezni, akkor a következő hetekben vágatlanul és a mi részünkről teljes csendben megmutatjuk az idehaza legnépszerűbbnek tartott hat Serie A-s csapat indulóját. Unplugged verzióban, a lelátón helyet foglaló tízezrek előadásában.

Reméljük, a Lazio, az Internazionale, a Napoli, a Roma, a Milan és a Juventus magyar szurkolói így legalább kicsit úgy érezhetik magukat, mintha az Olimpico, a San Siro, a Maradona- vagy a Juventus-stadion lelátóján ülnének. Sőt, ha valaki otthonról bekapcsolódik a kórusba, arról kérjük szépen a felvételt Messengeren keresztül!

És ha ezzel sikerül javítani a nézői élményen, akkor megpróbálunk ebből rendszert teremteni.

A 33. fordulóból a Lazio-Salernitana (április 12., 20:45, Sport1), a Napoli-Frosinone (április 14., 12:15, Sport2) és az Internazionale-Caligari (április 14., 20:30, Sport1) mérkőzést sugározzuk „csendes módban”.