Kareem Huntot szerződtette a Browns • SportTV

Kareem Huntot szerződtette a Browns

2019. 02. 12. 10:40    
Olvasási idő: < 1 perc

Miután tavaly novemberben bebizonyosodott, hogy egy szállodában bántalmazott egy nőt, a Kansas City Chiefs azonnal kivágta csapata egyik legnagyobb támadófegyverét, Kareem Huntot. A rendkívül tehetséges játékos a szezon zárása után nem sokáig hevert pamlagon, leigazolta őt a Cleveland Browns.

Az talán meglepő, hogy az eltiltásra is számítható Hunt ennyire gyorsan megkapta a második lehetőséget az NFL-ben, az viszont kevésbé, hogy éppen a felszálló ágba kerülő Cleveland dobott neki mentőövet. A Browns általános igazgatója ugyanis az a John Dorsey, aki korábban a Chiefs GM-jeként draftolta a futót. Köztük lévő régóta fennálló bensőséges kapcsolatra hivatkozott Dorsey miután bejelentették Hunt szerződtetését. „Úgy hisszük megérdemel egy második lehetőséget. Ugyanakkor tisztában kell lennie azzal, hogy sok kritikát fog kapni és sokat kell tennie azért, hogy a csapatunk hasznos tagja legyen.”

Nem sokkal Dorsey után Kareem Hunt is kiadta maga sajtóközleményét, melyben ismételten elnézését kér tette miatt, és természetesen ígéretek mellett köszönettel tartozik a Browns csapatának.

A Browns szakmai döntést hozott Hunt szerződtetésével, hiszen ilyen könnyen, ilyen tehetséges játékost nem nagyon lehet mégegyszer megszereznie Dorseynek. Más oldalról nézve erkölcsileg sokszorosan támadható ez a döntés. Tény, hogy megérdemel egy második esélyt, de kérdéses, hogy alig 10 héttel a kicsapása után ténylegesen megbűnhődött-e a játékos. Ugyamnakkor Hunt ügyében az NFL továbbra is vizsgálódik, a játékos jelenleg is bizonytalan idejű eltiltását tölti.