Super Bowl MVP-t szerzett a Broncos • SportTV

Super Bowl MVP-t szerzett a Broncos

2019. 02. 13. 20:18    
Olvasási idő: < 1 perc

Már az alapszakasz utolsó heteiben tudni lehetett, hogy a Baltimore Ravens megválik Super Bowl-győztes irányítójától, Joe Flaccótól. Az üzlet pedig sebesen meg is köttetett. Flacco egy 4. körös draftjogért cserébe a Denver Broncos csapatához került.

Amikor 2018 decemberében a 18. helyen draftolt újonc, Lamar Jackson átvette a karmesteri pálcát a sérülés miatt kidőlő Flaccótól, a Baltimore egycsapásra új lendületet kapott. A fiatal irányító vezetésével a Ravens 4-5-ös mérlegről indulva végül bejutott a playoffban, a vezetőség pedig azonnal jelezte, árúba bocsátja korábbi Super Bowl MVP-jét. Flacco 11 szezont húzott le Baltimore-ban, ezalatt a csapat történetének legeredményesebb irányítója lett győzelmek, touchdownok, passzolt yardok tekintetében.

Folytatás Denverben, ahol tavaly a Minnesotától megszerzett Case Keenumban látták a lehetőséget, rosszul. A Broncos 6-10-es mérleggel végzett, be sem jutott a playoffba, ráadásul a támadóegység összesen a 24. legjobb mutatót tudta összehozni a 32-es mezőnyben. A vezetőedző Vance Joseph állása bánta a gyenge szereplést, helyére a Chicago korábbi védelmi koordinátora, Vic Fangio került, aki megkapta a 34 éves Flaccót. A Broncos általános igazgatója, a Hall of Famer John Elway tehát tovább keresi Peyton Manning utódját. Az eddigi próbálkozások (Brock Osweiler, Paxton Lynch, Tervor Siemian, Case Keenum) után Flacco kész főnyereménynek tűnik. Bár azt sem szabad elfelejteni: a Broncos jövőre 28.5 millió dollárt költ majd irányítóira, akik közül egyik sem a jövőt képviseli. Ráadásként a rossznyelvek szerint Elway kezében amúgy sem ér semmit egy negyedik körös választás.