Bogdán Ádám: 1-2 év múlva jöhet szóba, hogy Magyarországon játsszon

2019. 07. 17. 10:08    
Olvasási idő: 2 perc

Bogdán Ádám szerződése nyáron lejárt a Liverpoolnál, egyelőre nincs még meg az új csapata. A Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, úgy véli, 1-2 év múlva jöhet majd szóba, hogy Magyarországon játsszon. A válogatottról szerinte lehet beszélni, de erre ő lépcsőzetesen tekint, és az első lépcsőfok számára az, hogy olyan csapatba kerüljön, amelyből lehet válogatni, és ott nyújtson jó teljesítményt.

A Liverpool kapujában. (Fotó: Getty Images)

Bogdán Ádám a Liverpool játékosa volt az elmúlt négy évben, 2015-16-ban hat tétmeccsen védte „A Vörösök” kapuját, 2016-ban kölcsönben a Wiganhez került, amely időszaknak egy súlyos térdsérülés vetett véget, a 2017-18-as szezont teljes egészében kihagyta, legutóbb pedig a skót Hiberniannál szerepelt kölcsönben. A liverpooli szerződése lejárt, már elköszönt a klubtól, most itthon van, de még nincs meg az új csapata. A Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt a jövőjéről. „Még egyelőre nem (tudom, merre tovább – a szerk.) – válaszolta Bogdán Ádám a jövőjére vonatkozó kérdésre. – Arra jöttem rá igazából, hogy nekem nagyon fontos az, hogy milyen helyen élek. Az, hogy a futball megvan, az egy fantasztikus dolog, de nekem mindig hiányzik az, hogy egy Budapesthez hasonló városban legyek. Ez tavaly a Hiberniannál megvolt, nagyon jól éreztük magunkat Edinburgh-ban, az egy kis ékszerdobozos, csoda hely.”

Felvetődött a kérdés, hogy Magyarország szóba jöhet-e a 31 éves játékosnak: „Magyarország szóba jöhet, de a másik az, hogy nekem érzelmileg szükségem van arra, hogy kötődjek egy klubhoz. Azt persze nem tudom előre, hogy az új klubhoz fogok-e, csak ilyen érzéseim lehetnek. De azt vettem észre magamon, hogy nekem annyira nem áll jól, ha légiósként váltogatom a klubokat, hanem próbálok úgy dönteni, hogy az élet más területein és a klubban is jól érezzem magam.

Szóba jöhet Magyarország, de azt gondolom, az elkövetkezendő 1-2 évben még talán nem. De ez egy örök dilemma, hiszen nagyon szeretek itthon lenni.”

A magyar válogatott is szóba került. Bogdán utoljára 2016 márciusában húzta magára a címeres mezt. „Amint egy játékos olyan csapatban tud játszani, ami megüti azt a szintet, amiből lehet válogatni, és ott jó teljesítményt nyújt, akkor szóba jöhet a válogatott. Addig beszélni lehet róla, és lehetnek vágyaim is, de én erre lépcsőzetesen tekintek, és

az első lépcsőfok az, hogy egy olyan csapatban játsszak, ahol, ha jó teljesítményt tudok nyújtani, az van olyan szint, ahonnan a válogatottba be lehet kerülni.

Ez persze nem garancia, hiszen vannak ott kiváló kapusok.”

„Kívülről nézve nagyon jól néznek ki a meccsek, és úgy tűnik, ahogyan olvasom a nyilatkozatokat, hogy nagyon szeretnek a válogatottba menni a játékosok. Úgyhogy biztosan nagyon jó közösség van, és jó irányba halad a történet. Én mindig szívesen megyek a válogatottba, de most egy picit messze kerültem ettől, és az első lépés az az, hogy védjek” –  nyilatkozta arról, hogyan látja most Marc Rossi együttesét, és az esélyeit arra, hogy újra játsszon a nemzeti csapatban.

Cookie beállítások