Szoboszlai góljától a magyar esélyekig minden egy helyen, 90 percben! • SportTV

Szoboszlai góljától a magyar esélyekig minden egy helyen, 90 percben!

2019. 09. 13. 13:57    
Olvasási idő: < 1 perc

Az Európa-bajnoki selejtezők körül forog az Europálya 90 perce pénteken: a vélt vagy valós szlovák lesgóltól kezdve Szoboszlai gólján keresztül a még meglévő magyar esélyekig minden szóba kerül a magazinban.

Nehéz, de még nem reménytelen lett a magyar labdarúgó-válogatott helyzete a Szlovákiától elszenvedett 2–1-es vereség után az Európa-bajnoki kvalifikációs sorozatban. A játéknap előtt meglévő lépéselőny lépéshátránnyá változott, hiszen Horvátországgal szemben ponthátrányba kerültek a mieink, míg Szlovákiával ugyan egyforma pontszámmal áll a társaság, de ha ez a sorozat végén is így lesz, az egymás elleni eredmények okán a rivális jön ki ebből jobban. Könnyen elképzelhető, hogy a hátralévő három mérkőzésen (Horvátország idegenben, Azerbajdzsán itthon, Wales idegenben) még két győzelem sem lesz elég az egyenes ági kvalifikációhoz.

Az Europálya stábja (Petur András műsorvezető, valamint a Hegyi Iván, Mészáros Ábel, Várhidi Péter szakértő hármas) megnézi, milyen lehetőségekn állnak még a nemzeti tizenegy előtt. Benne van-e a gárdában egy horvátországi és egy walesi bravúr? Tehet-e a kedvünkre Szlovákia és Wales? Valamint számtalan hasonló kérdés és válasz.

Persze, nem feledkezünk el magáról a Szlovákia elleni Eb-selejtezőről sem. A technika segítségével megnézzük, valóban volt-e leshelyzet az első vendéggól előtt, illetve azt is megmutatjuk, Szoboszlai Dominik szabadrúgásánál mekkora sebességgel szállt a labda. De ha már Szoboszlai: azt is megvizsgáljuk, miért és hogyan működött jól a Szoboszlai, Sallai balszárny. És kell egy kicsit „kapitánykodni” is, elvégre Splitben Baráth Botond és Nagy Ádám sem játszhat eltiltás miatt, de vajon kik lehetnek a helyetteseik?

A Sport1-en 18 órától élőben jelentkezünk az Europálya című futballmagazinunkkal.