Nem csak jövőre szeretne Budapest PDC European Tour fordulót rendezni • SportTV

Nem csak jövőre szeretne Budapest PDC European Tour fordulót rendezni

2019. 10. 16. 14:41    
Olvasási idő: 2 perc

2020-ban PDC European Tour versenyt rendeznek Budapesten. Azért dolgozik mindenki, hogy ez hosszú ideig így legyen – ezekről beszélt Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd a Sport TV Mai helyzet című műsorában. Kovács Patrik - aki ott lesz az U23-as világbajnokságon - a versennyel kapcsolatos várakozásairól beszélt.

A jövő évi PDC European Tour versenynaptár. (Fotó: PDC - facebook)

A tavalyi év után 2019-ben is kvalifikálta magát a PDC U23-as világbajnokságára Kovács Patrik. Egy éve remekül helyt állt a magyar versenyző, a későbbi döntőstől 5-4-re kapott csak ki. Nagyon sok pozitív élménnyel gazdagodott, és bár nem volt könnyű éve, abban bízik mindenki, hogy jól szerepel majd novemberben. Ha bejutna a PDC Youth világbajnokság döntőjébe, akkor a Sport TV-n is láthatnák a nézők, mivel azt a Players Championship Finals eseményén bonyolítják le, ami látható lesz a televízióban.

„Sokéves munka eredménye ez, és remélem, még csak az első lépcsőfoka. Ez lesz az első PDC pontszerző ranglistaverseny Magyarországon, a European Tour egyik állomása májusban. Ez nagyon hosszú munka volt, és sokak munkáját dicséri, hogy ez sikerült. Többek között a szurkolókat is dicséret illeti, hiszen, ha Érden a bemutatón nem csináltunk volna teltházat, akkor lehet, picit megingott volna a bizalom, hogy ide érdemes ilyen versenyt hozni. De szenzációs 36 órás jegyeladást produkáltak a magyar szurkolók, úgyhogy szó nem lehetett arról, hogy ez probléma lenne” – ezt már a 2020-as budapesti PDC European Tourról mondta Vereczkey Lajos, a Sport TV szakkommentátora. Hozzátette, ezen kívül fontos tényező, hogy egyre több jó magyar versenyző van, és ez azért is fontos, mert ezen az eseményen legalább négy magyar dartsos is fel fog lépni a színpadra, és ezzel világranglista pontokat szerezhet. „Egyre több magyar játékos van, aki érdemes erre, és bízom benne, be tudjuk bizonyítani, hogy érdemes tartósan benntartani Magyarországot ebben a versenynaptárban.”

Ehhez az kell elsősorban, hogy magas legyen a látogatottság. A PDC ráadásul kimondta, hogy komolyan kell venni a Kelet-Európa felé való nyitást, ennek része volt, hogy Csehországban már volt idén egy állomás, de az nem sikerült túl jól. 2020. május 8-10. (péntek-vasárnap) között rendezik Érden az eseményt. „Az Érd Aréna már egy kipróbált helyszín. Nem nagy befogadóképességű, de három nap alatt hat részből áll a verseny, tehát ha minden jól megy, akkor 7 ezer ember részt tud venni ezen a tornán nézőként. Ha a hatezer környéki nézőszámot hozni fogjuk, akkor biztos vagyok benne, hogy Magyarország hosszabb ideig tud majd European Tour fordulót rendezni” – nyilatkozta a Mai helyzetben Ziegenhám Medárd.

Remélhetőleg Kovács Patrik is rajthoz áll majd, ő maga is nagyon bízik ebben, Ziegenhám Medárd nagyon kíváncsi lesz a négy magyar indulóra, Vereczkey Lajos pedig azt mondta, hallott olyan jó híreket, hogy Gary Anderson is visszatér a European Tourra. Őt például örömmel látná a versenyen, és szerinte a sztárokat még egy dolog motiválhatja: „Először megnyerni egy bizonyos tornát, ebből általában presztízskérdést szoktak csinálni, Michael van Gerwentől kezdve mindenki. Nem hiszem, hogy az problémát jelent, hogy 1-2- héttel lesz a Premier League döntője előtt, és esetleg bizonyos sztárok visszamondják.”