Kötelező két pontok karácsonyra • SportTV

Kötelező két pontok karácsonyra

Sport TV avatar Sport TV 2019. 12. 26. 04:07    
Olvasási idő: < 1 perc

Karácsonykor sem pihen a német kézilabda gépezete, az ünnep másnapján teljes fordulót rendeznek a Liqui Moly Bundesligában. Mi két nagycsapat mérkőzését, a Flensburg hazai és a Löwen idegenbeli mérkőzését választottuk.

Benjamin Buric, a hazaiak bosnyák kapusa védéseivel alapot adhat a biztos hazai győzelemnek a Flens Arenában (Fotó: Getty Images) l

Túl a bajnokság féidején a Flensburg-Handewitt a táblázatot vezető egyformán 28 pontos hármas egyike, igaz, egy mérkőzéssel többől ért el ugyanannyi pontot, mint a vezető Kiel és a második Hannover-Burgdorf.

Az FH a liga egyetlen százszázalékos csapata otthon, eddig mind a 8 meccsét megnyerte a FlensArenában. Ellenfele, a Minden sem áldozati bárány idegenben, 9 mérkőzéséből „csak” 6-ot vesztett el, 2 győzelem és egy remi hozott pontokat a konyhára.

Ezzel együtt a flensburgiak hazai sikerére alig-alig fizetnek  a fogadóirodák, 1.07–1.09 körüli oddsokat adnak sikerükre, szemben a mindeni győzelem 9–14-szeres szorzóira.

Peter Nielsen, a Löwen 30 esztendős svéd klasszisa Gensheimer mellett a vendégek egyik kulcsembere lehet (Fotó: liquimoly.hbl.de)

Hasonlóan egyesélyes a Bergischer HC–Löwen találkozó is, amelynek a vendégcsapat a favoritja, persze a különbségek kisebbel (3.20–3.50 az 1.30–1.50-nel szemben). Itt persze szempont a hazai pálya előnye, mert a különbség a csapatok közt táblázaton hasonló, mint az előbbi párosításban. A hazai együttes a 12. helyen áll 15 szerzett pontjával, a vendég „oroszlánok” gárdája az 5., tizenegy ponttal többet szerezve. A BHC otthon 50 százalékos nyerési rátával bír (8-ból négyet nyert meg), ám vendégként a Löwennel is pozitív a mérlege (5 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség. A bajnokság őszi szezonjában a SAP Arenában a Löwen meggyőző, hatgólos győzelmet (30–24) aratott a BHC ellen. Azon a találkozón Uwe Gensheimer volt a hazaiak hőse, 90%.-os dobóteljesítményével (10 lövésből 9 gól). Hasonlóval most is biztos részese lehetne a Rhein-Neckar idegenbeli sikerének.

FÉRFI KÉZILABDA BUNDESLIGA. Sport1 14:00  SG Flensburg-Handewitt––TSV GDW Minden (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila);  Sport1 16:00 Bergischer HC–Rhein-Neckar Löwen (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila)