Egymillió dollárt ért a statisztikai javítás

2019. 12. 27. 08:39    
Olvasási idő: < 1 perc

Egymillió dollárt hozott Markus Golden, a New York Giants linebackere konyhájára az NFL statisztikai korrekciója.

Az NFL hagyományos heti statisztikai videózása meglepő ajándékkal „kedveskedett” Markus Golden számára. A New York Giants linebackere ugyanis 1 millió dollárral gazdagodott egy javításnak köszönhetően! A Washington Redskins ellen a statisztikusok ugyanis eredetileg csapattársával, Lorenzo Carterrel felesben adtak neki egy sacket, de a felvételek alapján kiderült, csak Golden volt az, aki a földre vitte Dwayne Haskinst, a fővárosiak quarterbackjét. Ennek köszönhetően

a védő elkönyvelhette idénybeli tizedik sackjét, amivel elérte a tízes álomhatárt, továbbá jogosult lett a szerződésébe foglalt 1 millió bónuszra.

A Giants az idény előtt egyéves, 3,75 millió dolláros szerződést kötött a védővel, továbbá kilátásba helyezte neki a fenti bónuszt, ha kétszámjegyű mutatót ér el a sackek terén. Golden a térdsérülése előtt remekelt a posztján, a 2016-os szezonban példáué 12,5 sackig jutott az Arizona Cardinalsban, de térdproblémáit követően a 2017-es és 2018-as évadban összesen 2,5 sackig jutott.

Giants-játékos meg 2014 óta nem járt ilyen magasságban, akkor Jason Pierre-Paul hozott össze 12,5-et.

Golden összességében is remek idényt futott, a sackek mellett a negatív yardot összehozó szerelésekben (17) és az irányító-megütésekben (27) is vezette a Giants csapatlistáját. A teljesítménye összefüggésben lehet azzal, hogy a 2016-os arizonai idényéhez hasonlóan most New Yorkban is James Bettcher a védelmi koordinátora.

„Mindig a kétszámjegyű sack a célom. Ha passzsiettető vagy, idáig akarsz eljutni. A 9,5 és a 10 között óriási a különbség. Jó érzés, és a gyerekeimnek is meg tudom mutatni, hogy érdemes játszani és küzdeni” – jelentette ki Golden.

A Sport TV élőben követi nyomon az NFL 2019-es idényét.

Cookie beállítások