Gastineau 63 évesen visszavenné az NFL sackrekordját • SportTV

Gastineau 63 évesen visszavenné az NFL sackrekordját

2020. 02. 11. 20:23    
Olvasási idő: < 1 perc
NFL

Mark Gastineau 63 évesen, több mint 18 esztendővel a vitatott eset után érezte úgy, ideje visszakövetelnie az NFL sackrekordját.

Több mint tizennyolc évig magába temette a valós érzelmeit Mark Gastineau, most viszont a nyilvánosság elé állt, és jelezte, úgy gondolja, az egy idényben elért sackek NFL-rekordja őt illeti, nem pedig a Hírességek Csarnokába bejutó Michael Strahant. „Ez az én csúcsom, és szeretném, ha mindenki tudná, hogy ez tényleg az enyém. Nem fogom azt mondani, hogy senkinek sem akarom megbántani az érzéseit. Ez az én csúcsom. Jó, ha valaki aranyos és remek egy sportban, de nem ez a valóság. Valahol hazugnak érzem magam. Úgy érzem, mintha valami rosszul menne. Állandóan ez jár a fejemben. Szeretném tisztázni a nyitott kérdéseket” – fejtegette az ESPN-nek adott telefonos interjújában Gastineau.

A New York Jets egykori passzsiettetője 1984 és 2001 között tartotta az NFL-csúcsot 22 sackkel. A 2001-es idény utolsó meccsén aztán Strahan egy vitatható földre döntéssel megjavította a csúcsot, sokak szerint azért, mert Brett Favre, a Green Bay Packers quarterbackje eldobta magát és megajándékozta egy sackkel Strahant, aki így 22,5-del zárta a szezont. Gastineau a helyszínen tekintette meg a meccset, a pályán gratulált Strahannek, és azóta egyszer sem kérdőjelezte meg a csúcsot.

Adódik a kérdés, miért most jött el a megvilágosodás Gastineau-nál? A 63 éves sportember az előrehaladott korával, a vastagbélrákkal folytatott harcával, valamint az ezzel összefüggésben megváltozott prioritásaival indokolta a döntését. Nem akar rosszat Favre-nak vagy az időközben híres televíziós személyiséggé avanzsáló Strahannek, csak szeretné, ha mindenki tisztán látna. A mindenféle mellékzönge nélkül nagyot alkotó védők közül Jared Allen (2011-ben) és Justin Houston (2014-ben) 22 sackkel beállította Gastineau eredményét.