A címvédő és Tour final-győztes is beszáll Marseille-ben • SportTV

A címvédő és Tour final-győztes is beszáll Marseille-ben

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 19. 08:09    
Olvasási idő: < 1 perc

A marseille-i ATP 250-es tornán szerdán befejezik az első kör mérkőzéseit és már megkezdik a második fordulót, azaz a nyolcaddöntőt is. A centerpálya programján öt mérkőzés szerepel, a résztvevők közt négy kiemelt is található, köztük a másodikként rangsorolt itteni címvédő, nem mellesleg 2019. évi ATP Tour-döntő-győztes Sztefanosz Cicipasz is.

Sztefanosz Cicipasz megkezdi címvédő hadjáratát Marseille-ben (Fotó: Getty Images)

A nap második mérkőzése kerül elsőként műsorunkba, ez még első fordulós találkozó, a kazah Mihail Kukuskin (a világranglistán 69.) vívja a hazaiak egyik játékosával, Pierre-Hugues Herbert-rel (vlr.: 79.). A 32 esztendős nur-szultani illetőségű (de Volgográdban született) versenyző nyerte kettejük eddigi egyetlen összecsapását tavalyelőtt a párizsi mestertorna első körében, döntő szett 7:5-re.

A második közvetített meccsünket a 28 éves olasz Stefano Travaglia (vlr.: 69.) játssza a nála 9 évvel fiatalabb Félix Auger-Aliassime (vlr.: 18.), a verseny 7. kiemeltje ellen. Először mérkőznek meg, a kanadai srác  még mindig innen a húszon  kiváló formában van, a múlt héten a rotterdami 500-as versenyen a döntőig menetelt, amelyet két játszmában elvesztett Monfils ellen.

A harmadik találkozón jön a címvédő, 2. kiemelt Cicipasz (vlr.: 6.), aki a nála csupán egy hónappal fiatalabb Mikael Ymerrel (vlr.: 75.), a svéd testvérpár fiatalabb tagjával meccsel, aki már megnyert egy meccset Marseille-ben, méghozzá a rutinos francia Gasquet-t verte meg döntő szett, 7:5-re. A két fiatalember előrehaladásáról sokat mond a tour-meccsszámuk: míg a svéd fiú, aki öt esztendeje lett hivatalosan is profi, csak a 45. ATP-főtáblás mérkőzésénél tart, addig a görögnek 2016-os kezdettel  ez lesz a 184.,  amelyekből 107-et győztesen fejezett be.

 Alekszandr Bublik Fucsovics után Paire skalpjára is vágyik (Fotó: Getty Images)

Ezt a találkozót már a nyolcaddöntő részeként bonyolítják le, akárcsak a nap záró mérkőzését, amelyet hazai versenyző, Benoit Paire (vlr.: 20.), a torna 6. kiemeltje játszik Alekszandr Bublikkal (vlr.: 55.). Sajnos –  merthogy a kazah fiatalember éppen a mi Fucsovics Marcinkat verte meg az első fordulóban, 84 perc alatt 6:4, 7:5-re. A tapasztalat a francia versenyző, az ifjúság sok kockázatot vállaló lendülete az orosz születésű és illetőségű, de kazah színekben induló orosz játékos oldalán áll.

ATP 250-ES TENISZTORNA, Marseille. Sport2  14:15 és 19:00  az első és a második forduló mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József)